Το Twitter αγόρασε μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για να κάνει τους DM και τις Κοινότητες καλύτερους

Το Twitter αγόρασε μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για να κάνει τους DM και τις Κοινότητες καλύτερους

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις Κοινότητές του, το Twitter απέκτησε το Sphere, μια εφαρμογή ομαδικής συνομιλίας που ιδρύθηκε το 2016 και έχει ως στόχο να κάνει τις συνομιλίες πιο διαδραστικές και οργανωμένες. Οι όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν, αλλά ο ιστότοπος του Sphere περιγράφει την εφαρμογή ως ένα μέρος που “μετατρέπει τις ομάδες σε ζωντανές κοινότητες”.

Η Sphere ιδρύθηκε το 2016 από τον Nick D’Aloisio, έναν Βρετανό προγραμματιστή υπολογιστών. Αρχικά, ήταν μια εφαρμογή για ερωτήσεις και απαντήσεις σε πραγματικό χρόνο, αλλά αργότερα εξελίχθηκε σε κέντρο για ομαδικές συνομιλίες . Κατά τη διάρκεια της αυτόνομης ύπαρξης του Sphere, στόχευε να φέρει την οργάνωση σε ομαδικές συνομιλίες στο κινητό. Όπως φαίνεται στον ιστότοπο του Sphere, ορισμένες από τις δυνατότητές του περιλάμβαναν ροές αυτόματης εκκαθάρισης, αυτόματη αρχειοθέτηση και κλήσεις για σημαντικά μηνύματα. Επιτρέπει επίσης στους χρήστες να διεξάγουν διαδραστικές συνομιλίες κατηγοριοποιημένες κατά συγκεκριμένα ενδιαφέροντα.

Η εξαγορά της Sphere σηματοδοτεί τη δεύτερη εκκίνηση που πούλησε η D’Aloisio. το 2013, όταν ήταν 17 ετών, ο D’Aloisio πούλησε τη νεοσύστατη εταιρεία ειδήσεων  Summarly στην Yahoo για 30 εκατομμύρια δολάρια.

Όλοι οι εργαζόμενοι στη μικρή 20μελή ομάδα του Sphere θα ενταχθούν στο Twitter, σύμφωνα με την ανάρτηση του Sphere στο blog. Ο Nick Caldwell, αντιπρόεδρος μηχανικού του Twitter, έγραψε στο Twitter ότι το Sphere θα βοηθήσει το Twitter να αντιμετωπίσει τους οδικούς χάρτες Κοινοτήτων, DMS και Creators.

Θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να δούμε τον αντίκτυπο του Sphere στις κοινότητες μόνο για πρόσκληση του Twitter, τη δυνατότητα που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο για να ανταγωνιστεί τις Ομάδες Facebook. Οι κοινότητες επιτρέπουν στους χρήστες να συμμετέχουν σε χώρους για συγκεκριμένα ενδιαφέροντα, όπως για τους συλλέκτες αθλητικών παπουτσιών ή για τους λάτρεις της περιποίησης του δέρματος. Παρόλο που οι Κοινότητες είναι προς το παρόν μόνο για πρόσκληση, το Sphere μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας και να καταστήσει τη λειτουργία διαθέσιμη σε όλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *