Παρουσιάστηκαν τέσσερα νέα chipset Snapdragon για τηλέφωνα μεσαίας κατηγορίας και βασικού επιπέδου

Παρουσιάστηκαν τέσσερα νέα chipset Snapdragon για τηλέφωνα μεσαίας κατηγορίας και βασικού επιπέδου

Η Qualcomm μόλις αποκάλυψε τέσσερα νέα chipsets –  , δύο νέα chipsets και δύο εκδόσεις Plus των τρεχόντων chip. Η εστίαση είναι κυρίως στη συνδεσιμότητα 5G, αν και υπάρχει μια νέα επιλογή για ανάγκες μόνο 4G. Επίσης, τρία από τα τέσσερα χρησιμοποιούν έναν σύγχρονο (αλλά όχι υπερβολικά ακριβό) κόμβο 6 nm.

Snapdragon 778G+

Το αρχικό Snapdragon 778G αποδείχθηκε αρκετά δημοφιλές μεταξύ των πιο premium φυλών mid-rangers και υποψιαζόμαστε ότι αυτό το νέο τσιπ θα είναι ακόμη περισσότερο. Όπως και πριν, είναι κατασκευασμένο σε μια διαδικασία 6 nm, αν και έχει βελτιωθεί ώστε να επιτρέπει υψηλότερες ταχύτητες ρολογιού.

Ο πυρήνας Kryo 670 Prime τρέχει τώρα στα 2,5 GHz (από 2,4 GHz). Επιπλέον, η GPU Adreno 642L έλαβε επίσης ώθηση, υποσχόμενη 20% υψηλότερη απόδοση. Τα υπόλοιπα είναι όπως πριν, δηλαδή ένα μόντεμ X53 5G για κατερχόμενες συνδέσεις έως 3,7 Gbps και ανοδικές συνδέσεις 1,6 Gbps, ένα τριπλό IPS (Spectra 570L) και ούτω καθεξής.

Snapdragon 695

Αυτό είναι μια συνέχεια του Snapdragon 690, αυτή τη φορά με υποστήριξη mmWave 5G (η οποία λείπει από το 690). Αυτό θα κάνει το νέο τσιπ δημοφιλές στους παρόχους που προωθούν τα δίκτυά τους mmWave, αλλά υπάρχουν και κάποιες αξιοπρεπείς αναβαθμίσεις απόδοσης.

Ο Snapdragon 695 βελτιώνει επίσης την απόδοση της CPU έως και 15% και την απόδοση της GPU έως και 30%. Αυτό συμβαίνει επειδή μετακινείται στους νεότερους πυρήνες CPU Kryo 660 (έναντι 560 για το παλαιότερο τσιπ) και στον Adreno 619 (έναντι 619L).

Ένα άλλο σημαντικό μέρος των αναβαθμίσεων είναι ο κόμβος – αυτό είναι ένα τσιπ 6 nm, που αντικαθιστά το παλαιότερο τσιπ 8 nm, το οποίο θα πρέπει να είναι ένα όφελος για την ενεργειακή απόδοση.

Four new Snapdragon chipsets unveiled for mid-range and entry-level phones

Snapdragon 680

Ο Snapdragon 680 διαθέτει μόντεμ 4G LTE, επομένως θα χρησιμοποιείται σε βασικά μεσαία μοντέλα. Το όλο θέμα είναι ένας συνδυασμός παλιών και νέων χαρακτηριστικών.

Για αρχή, είναι κατασκευασμένο στον ίδιο κόμβο 6nm με τα αδέρφια του. Ωστόσο, χρησιμοποιεί πυρήνες CPU Kryo 265, οι οποίοι είναι πιθανώς αναβαθμισμένες εκδόσεις των πυρήνων Kryo 260 που χρησιμοποιήθηκαν πιο πρόσφατα στον Snapdragon 662 (τσιπ 11 nm). Αυτό έχει επίσης την ίδια GPU Adreno 610.

Τα πράγματα τελειώνουν με θετική νότα – οι κάμερες θα εξυπηρετούνται από έναν τριπλό ISP, ένα Spectra 346. Οι τριπλοί ISP είναι αρκετά σπάνιοι εκτός σχεδίων υψηλής τεχνολογίας, επιτρέπουν στο chipset να επεξεργάζεται δεδομένα εικόνας από τρεις κάμερες ταυτόχρονα.

Snapdragon 480+

Το αρχικό Snapdragon 480 ήταν το πρώτο chipset της σειράς 400 της Qualcomm με μόντεμ 5G, κάτι που το έκανε κοινό θέαμα στα πιο προσιτά τηλέφωνα 5G. Αυτό είναι κυρίως το ίδιο, αλλά πιο γρήγορο.

Ο Snapdragon 480+ εξακολουθεί να είναι ένα τσιπ 8nm με σχετικά παλιούς πυρήνες CPU Kryo 460 και GPU Adreno 619. Ωστόσο, η κύρια CPU τρέχει τώρα στα 2,2 GHz (από 2,0 GHz), ενώ η GPU έχει επίσης επιταχυνθεί.

Αυτό το τσιπ μπορεί να οδηγήσει οθόνες 1080p+ έως και 120 Hz, ενώ ο Snapdragon 680 μπορεί να το κάνει μόνο στα 90 Hz. Και μετά υπάρχει η συνδεσιμότητα επόμενης γενιάς – το μόντεμ X51 στο 480+ υποστηρίζει δίκτυα 5G sub-6 και mmWave.

Θα πρέπει να περιμένουμε για πραγματικά αποτελέσματα, αλλά ο Snapdragon 680 θα είναι πιθανώς πιο αποδοτικός, ενώ ο 480+ προσφέρει μεγαλύτερη ταχύτητα. Το πόσο κοστίζει κάθε τσιπ θα επηρεάσει επίσης τις επιλογές των κατασκευαστών smartphone.

Η HMD Global, το σημερινό σπίτι των τηλεφώνων της Nokia, ενδιαφέρεται για τον Snapdragon 480+ (έχει ήδη χρησιμοποιήσει το αρχικό 480 σε πολλά μοντέλα). Η Oppo φαίνεται να έχει το βλέμμα της στον Snapdragon 695 για αυτή την πρόσθετη υποστήριξη mmWave. Η Xiaomi εξέφρασε ενδιαφέρον για το 695 και το Snapdragon 778G+.

Δεν είναι ακόμη σαφές πότε μπορούμε να περιμένουμε τις πρώτες συσκευές με τα νέα chipset. Τα μοντέλα Plus είναι ουσιαστικά το ίδιο υλικό, επομένως θα πρέπει να είναι έξω από την πόρτα πριν από τα ολοκαίνουργια σχέδια. Είτε έτσι είτε αλλιώς, περιμένετε νέα τηλέφωνα με αυτά τα τσιπ από τους κατασκευαστές που αναφέρθηκαν παραπάνω καθώς και από Motorola, vivo και Honor.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *