Η HP μόλις κυκλοφόρησε μια killer curved gaming οθόνη 1440p 240Hz

Η HP μόλις κυκλοφόρησε μια killer curved gaming οθόνη 1440p 240Hz

H HP μόλις ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Omen 27c QHD, μιας ολοκαίνουργιας κυρτής οθόνης gaming. Διαθέτοντας μεγάλη γκάμα χρωμάτων, υψηλή φωτεινότητα, φίλτρο μπλε φωτός και ρυθμό ανανέωσης 240 Hz, αυτή η οθόνη δημιουργήθηκε με γνώμονα μεγάλες περιόδους παιχνιδιού.

«Είναι ασυναγώνιστο, οπότε μπορείς να είσαι κι εσύ. Δημιουργήσαμε αυτήν την οθόνη για τους πιο παθιασμένους παίκτες που είναι πλήρως αφοσιωμένοι στην εξερεύνηση κάθε γωνιάς του παιχνιδιού τους», δήλωσε ο Eric Galyean, επικεφαλής NPI για την HP.

Εκτός από οθόνη υπολογιστή, η HP προετοίμασε το Omen 27c για να λειτουργεί και με πολλές κονσόλες, επιτρέποντας σε αυτούς τους χρήστες να δοκιμάσουν παιχνίδια σε κυρτή οθόνη. Το Omen 27c είναι έτοιμο για χρήση με το Xbox Series X, το Nintendo Switch και το Playstation 5 μέσω καλωδίου HDMI.

Η HP βελτιστοποίησε αυτήν την οθόνη για όλα τα είδη παιχνιδιών, εξοπλίζοντάς την τόσο με εξαιρετική οπτική όσο και με υψηλό ρυθμό ανανέωσης. Το Omen 27c έχει ένα κυρτό πάνελ VA με καμπυλότητα 1000R. Η καμπύλη είναι σίγουρα αισθητή και η HP ισχυρίζεται ότι κάμπτεται στο φυσικό σχήμα του ματιού. Αυτό θα επιτρέψει μεγαλύτερες περιόδους παιχνιδιού χωρίς να προκαλεί πονοκέφαλο.

Εκτός από την απαλή καμπύλη, η οθόνη διαθέτει πιστοποίηση EyeSafe. Διαθέτει φίλτρο μπλε φωτός υψηλής ενέργειας που διευκολύνει τα μάτια χωρίς να θυσιάζει την ποιότητα του χρώματος. Το Omen 27c σηματοδοτεί μια πρώτη θέση στη βιομηχανία όσον αφορά τις κυρτές οθόνες 1000R με πιστοποίηση EyeSafe, ανοίγοντας το δρόμο για οθόνες βελτιστοποιημένες όχι μόνο για το παιχνίδι, αλλά και για την ελαχιστοποίηση της κούρασης των ματιών.

Το πάνελ VA 27 ιντσών προσφέρει ανάλυση Quad HD (2560 x 1440) και λόγο αντίθεσης 3000:1. Η HP υπόσχεται ότι αυτό θα αναδείξει τρεις φορές περισσότερους μαύρους, καθιστώντας ευκολότερο τον εντοπισμό εχθρών στο σκοτάδι. Η οθόνη διαθέτει πιστοποίηση VESA και κορυφώνεται στα 450 nits με ενεργοποιημένο HDR, 400 με HDR απενεργοποιημένο. Όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουν μια ευρεία γκάμα χρωμάτων, φωτεινές αντιθέσεις, ζωντανά χρώματα και βαθιές σκιές. Η HP χρησιμοποίησε επίσης την τεχνολογία σκιώδους όρασης για να φωτίσει πιο σκοτεινές σκηνές χωρίς να τις σβήσει.

Omen 27c gaming monitor.

Το Omen 27c είναι μια γρήγορη οθόνη, ειδικά για μια κυρτή οθόνη. Διαθέτει ρυθμό ανανέωσης 240Hz και χρόνο απόκρισης 1ms. Αυτό το καθιστά βέλτιστο για shooters πρώτου προσώπου και άλλα δυναμικά παιχνίδια που απαιτούν η οθόνη να είναι γρήγορη και ακριβής. Επιπλέον, χρησιμοποιεί το AMD FreeSync Premium Pro για να εξασφαλίσει χαμηλή καθυστέρηση και να βελτιώσει την απόδοση του παιχνιδιού. Ενώ FreeSync είναι μια τεχνολογία AMD, λειτουργεί επίσης με Nvidia graphics κάρτες.

Στο εξωτερικό, η οθόνη έχει τρία πολύ λεπτά πλαίσια και ένα παχύτερο κάτω πλαίσιο. Διαθέτει μινιμαλιστικό, κομψό σχεδιασμό που συμπληρώνει τη σειρά επιτραπέζιων υπολογιστών Omen της HP. Η βάση είναι ρυθμιζόμενη καθ’ ύψος και προσφέρει στάνταρ βάση VESA. Δυστυχώς, δεν μπορεί να περιστραφεί ή να περιστραφεί, αλλά υπάρχει μια ευρεία γωνία θέασης 178 μοιρών για να αντισταθμιστεί αυτό.

Η οθόνη είναι διαθέσιμη για αγορά απευθείας από την HP, με τιμή 530 $. Οι καμπύλες οθόνες δεν είναι για όλους , αλλά φαίνεται ότι η HP κατάφερε να επιτύχει μια καλή ισορροπία στο Omen 27c, δίνοντας προτεραιότητα τόσο στην καθαρή ισχύ του παιχνιδιού όσο και στην ευκολία χρήσης εξίσου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *