Το Facebook κλείνει το σύστημα αναγνώρισης προσώπου

Το Facebook κλείνει το σύστημα αναγνώρισης προσώπου

Η Meta απομακρύνεται περαιτέρω από την αναγνώριση προσώπου. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα κλείσει το σύστημα αναγνώρισης προσώπου στο Facebook τις «επόμενες εβδομάδες». Δεν θα αναγνωρίζεστε πλέον αυτόματα στις φωτογραφίες εάν επιλέξετε να συμμετέχετε στη λειτουργία και η ομάδα του Facebook θα διαγράψει πάνω από ένα δισεκατομμύριο πρότυπα αναγνώρισης προσώπου. Οι περιγραφές του Automatic Alt Text για άτομα με προβλήματα όρασης θα σταματήσουν επίσης να ονομάζουν άτομα που εντοπίζονται στις φωτογραφίες.

Η εταιρεία είπε ότι έλαβε την απόφαση μετά από «εντεινόμενες ανησυχίες» σχετικά με την ευρύτερη χρήση της αναγνώρισης προσώπου, συμπεριλαμβανομένης της «αβεβαιότητας» σχετικά με τη ρύθμιση της τεχνολογίας. Ενώ η Meta πίστευε ότι η αναγνώριση προσώπου θα μπορούσε να είναι ακόμα χρήσιμη σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως η απόκτηση πρόσβασης σε έναν κλειδωμένο λογαριασμό, ένιωθε ότι μια πιο «στενή», πιο προσανατολισμένη στο απόρρητο προσέγγιση ήταν καλύτερη από την ευρύτερη εξερχόμενη στρατηγική. Η αναγνώριση στη συσκευή δεν απαιτεί κοινή χρήση δεδομένων με εξωτερικούς διακομιστές, για παράδειγμα.

Υπήρχε ήδη σημαντική πίεση για να κλείσει το σύστημα. Η Meta (τότε Facebook) διευθέτησε μια αγωγή απορρήτου σχετικά με την αναγνώριση προσώπου για 650 εκατομμύρια δολάρια το 2020 και πιθανότατα δεν είναι πρόθυμη να αντιμετωπίσει παρόμοιες υποθέσεις. Κυβερνήσεις που κυμαίνονται από τη Μασαχουσέτη έως την Ευρωπαϊκή Ένωση είτε έχουν εγκρίνει είτε εξετάζουν σθεναρά τουλάχιστον μερικές απαγορεύσεις στη χρήση της αναγνώρισης προσώπου. Το σύστημα opt-in του Facebook μπορεί να μην παραβιάζει ρητά αυτούς τους νόμους, αλλά το μήνυμα είναι σαφές – τα συστήματα αναγνώρισης προσώπου ευρείας εμβέλειας δεν είναι ευπρόσδεκτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *