Η BMW αντλεί χαρακτηριστικά οθόνης αφής από ορισμένα μοντέλα λόγω έλλειψης τσιπ

Η BMW αντλεί χαρακτηριστικά οθόνης αφής από ορισμένα μοντέλα λόγω έλλειψης τσιπ

Η παγκόσμια έλλειψη τσιπ έχει επηρεάσει όλες τις βιομηχανίες τους τελευταίους μήνες. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι μεταξύ εκείνων που έχουν αισθανθεί τον αντίκτυπο, με πολλούς να επιβραδύνουν την παραγωγή. Μια τέτοια εταιρεία είναι η BMW, η οποία λαμβάνει άλλα μέτρα για να μειώσει τη χρήση πυριτίου και να διατηρήσει τα τρέχοντα επίπεδα παραγωγής εν μέσω κρίσης. Επιβεβαιώθηκε στο Autoblog ότι καταργεί προσωρινά τις λειτουργίες της οθόνης αφής από πολλά μοντέλα.

Προς το παρόν, τα μοντέλα BMW Σειρά 3, X5, X6, X7 και Z4 θα αποστέλλονται χωρίς χειριστήρια με οθόνη αφής. Η BMW Σειρά 4 Coupe, Convertible και Gran Coupe (αλλά όχι το i4 EV) θα χάσουν προς το παρόν τα χαρακτηριστικά της οθόνης αφής.

Οι κάτοχοι αυτών των μοντέλων που επηρεάζονται θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το χειριστήριο iDrive της κεντρικής κονσόλας για να πλοηγηθούν στο σύστημα infotainment. Εάν λάβετε ένα μοντέλο χωρίς έλεγχο αφής όταν θα έπρεπε να το έχει, θα λάβετε πίστωση 500 $ λόγω “Διαγραφή οθόνης αφής”.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με μια ανάρτηση σε φόρουμ, αυτά τα μοντέλα δεν θα έχουν το BMW Backup Assistant εάν οι ιδιοκτήτες έχουν πακέτο Parking Assistant. Αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να αναστρέψει αυτόματα το αυτοκίνητο κατά μήκος της διαδρομής κατά μήκος της οποίας οδήγησε σε ένα σημείο.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *