Οι εργαζόμενοι της Google λαμβάνουν ξανά τα επιπλέον μπόνους για εργασία κατά του Covid-19

Οι εργαζόμενοι της Google λαμβάνουν ξανά τα επιπλέον μπόνους για εργασία κατά του Covid-19

Πάνω από 100 εργαζόμενοι για έναν εργολάβο της Google έλαβαν αμοιβή κινδύνου μετά από προσπάθειες του οργανισμού, σύμφωνα με την Ένωση Εργαζομένων της Alphabet.

Οι εργαζόμενοι της Modis, μιας μονάδας τεχνικών υπηρεσιών που βοηθά την Google να διευθύνει τα κέντρα δεδομένων της, οργανώθηκαν την περασμένη εβδομάδα για να ζητήσουν εβδομαδιαία μπόνους κινήτρων 200 $ που ενθαρρύνουν τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να εργάζονται κατά την πανδημία COVID-19. Οι εργαζόμενοι λένε ότι τους υποσχέθηκαν αυτά τα κεφάλαια μέχρι τον Δεκέμβριο, αλλά ο Modis σταμάτησε το πρόγραμμα τον περασμένο μήνα.

Οι εργαζόμενοι πίεσαν την εταιρεία να συνεχίσει το πρόγραμμα κινήτρων καταθέτοντας «εισιτήρια» στη διοίκηση της Modis και ρωτώντας για το πρόγραμμα στη διοίκηση σε συνάντηση. Ο ανάδοχος συμφώνησε τελικά να συνεχίσει να πληρώνει την αμοιβή κινδύνου.

Οι εργαζόμενοι έχουν έρθει αντιμέτωποι με τη Modis και την Google στο παρελθόν. Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία διευθέτησε μια καταγγελία για αθέμιτες εργασιακές πρακτικές αναρτώντας πινακίδες σε μια εγκατάσταση κέντρου δεδομένων που λένε στους εργαζόμενους ότι μπορούν να μιλήσουν για τις αμοιβές, τις συνθήκες εργασίας και τις σχετικές πρακτικές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *