Το WhatsApp ενδέχεται να εργάζεται σε μια λειτουργία Κοινοτήτων

Το WhatsApp ενδέχεται να εργάζεται σε μια λειτουργία Κοινοτήτων

Πληθαίνουν ενδείξεις ότι το WhatsApp μπορεί να εργάζεται σε μια λειτουργία Κοινοτήτων.  

Σύμφωνα με το WABetaInfo, η λειτουργία Communities φαίνεται να δίνει στους διαχειριστές ομάδων μεγαλύτερη εξουσία έναντι των ομάδων. Αυτό περιλαμβάνει τη δυνατότητα δημιουργίας ομάδων εντός ομάδων, οι οποίες μπορεί να είναι παρόμοιες με τον τρόπο που τα κανάλια είναι διατεταγμένα κάτω από μια κοινότητα Discord ομπρέλα.

Οι διαχειριστές ενδέχεται να μπορούν να προσκαλούν νέους χρήστες μέσω ενός συνδέσμου πρόσκλησης κοινότητας και στη συνέχεια να αρχίσουν να στέλνουν μηνύματα σε άλλα μέλη. Είναι δύσκολο να πούμε πώς ακριβώς μπορεί να φαίνονται αυτές οι συνομιλίες αυτήν τη στιγμή, αλλά  φαίνεται να είναι κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο.

Φαίνεται επίσης ότι μια λεπτή αλλαγή σχεδίασης θα βοηθήσει στη διάκριση των Κοινοτήτων από τις κανονικές ομαδικές συνομιλίες. Τα εικονίδια της κοινότητας θα είναι τετράγωνα με στρογγυλεμένες γωνίες, μια μορφή που το WhatsApp κατά λάθος ενεργοποίησε (και στη συνέχεια απενεργοποίησε γρήγορα) τον Οκτώβριο. Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πότε θα κυκλοφορήσουν επίσημα οι Κοινότητες.

Δουλεύοντας σε μια λειτουργία Communities, το WhatsApp μπορεί να προσπαθεί να κλείσει το διευρυνόμενο χάσμα μεταξύ αυτής και άλλων εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το Telegram και το Signal. Νωρίτερα φέτος, η νέα πολιτική απορρήτου του WhatsApp προκάλεσε σύγχυση στους χρήστες σχετικά με το τι θα μοιραζόταν με τη μητρική εταιρεία Facebook, πυροδοτώντας μια μαζική έξοδο σε αυτές τις άλλες εφαρμογές. Όταν το WhatsApp κατέρρευσε μαζί με ολόκληρο το δίκτυο εφαρμογών του Facebook τον περασμένο μήνα, το Telegram απέκτησε 70 εκατομμύρια χρήστες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *