Η εφαρμογή Gmail για iOS αποκτά επιτέλους ένα πολύ πιο χρήσιμο γραφικό στοιχείο

Η εφαρμογή Gmail για iOS αποκτά επιτέλους ένα πολύ πιο χρήσιμο γραφικό στοιχείο

Όσον αφορά τα γραφικά στοιχεία, οι εφαρμογές iOS της Google πάντα άφηναν κάτι το επιθυμητό, ​​αλλά φαίνεται ότι πρόκειται να αλλάξει καθώς ο γίγαντας αναζήτησης έχει ανακοινώσει σχέδια να φέρει το γραφικό στοιχείο για το iOS του εφαρμογή στο ίδιο επίπεδο με την εμπειρία Android.

Αν και τα γραφικά στοιχεία ήρθαν στο iPhone μόνο με την περσινή κυκλοφορία του iOS 14, οι περισσότεροι προγραμματιστές εφαρμογών βρήκαν μερικούς αρκετά δημιουργικούς τρόπους για να κάνουν χρήση των νέων γραφικών στοιχείων. Όχι όμως η Google, η οποία έδωσε στο Gmail ένα γραφικό στοιχείο που ουσιαστικά ήταν απλώς μια συλλογή από κουμπιά συντομεύσεων που δεν εμφάνιζε καμία ιδιαίτερα χρήσιμη πληροφορία πέρα ​​από τον αριθμό των μη αναγνωσμένων μηνυμάτων στα εισερχόμενά σας. 

Old Gmail widget on iPhone.

Αυτή την εβδομάδα, ωστόσο, η Google ανακοίνωσε ότι η έλλειψη πληροφοριών θα είναι σύντομα παρελθόν, με την εφαρμογή Gmail να αποκτά ένα νέο γραφικό στοιχείο που θα σας επιτρέπει να εμφανίζετε τα κορυφαία στοιχεία από τα εισερχόμενά σας στην Αρχική οθόνη σας. 

Με άλλα λόγια, το γραφικό στοιχείο Gmail θα καλύψει επιτέλους αυτό που έκαναν τα γραφικά στοιχεία για κάθε άλλη εφαρμογή αλληλογραφίας σε όλη τη διάρκεια. Δεν είναι μόνο ένα γραφικό στοιχείο που εμφανίζει πιο χρήσιμες πληροφορίες — θα μπορείτε να δείτε τα τρία κορυφαία email, μαζί με τον αποστολέα, το θέμα και πότε ελήφθησαν — αλλά φαίνεται επίσης πιο ελκυστικό από το παλιό.

GoogleNew Gmail widget for iOS.

Τον περασμένο μήνα, η κορυφαία εταιρεία σχεδιασμού της Google για τις πλατφόρμες της Apple έκανε tweet σχετικά με τα σχέδια της εταιρείας να ευθυγραμμίσει περισσότερο τις εφαρμογές iOS της Google με την εμπειρία χρήστη της Apple. Αν και η συνολική εμφάνιση και αίσθηση του Gmail δεν έχει αλλάξει σημαντικά ακόμη, φαίνεται ότι αυτή η ενημέρωση μπορεί να είναι το πρώτο βήμα σε αυτόν τον δρόμο.

Η Google λέει ότι το νέο widget θα αρχίσει να εμφανίζεται στην εφαρμογή Gmail iOS τις επόμενες εβδομάδες. Όπως πολλές από τις αλλαγές που κάνει η Google στις εφαρμογές της, αυτές πιθανότατα θα προέρχονται από τους διακομιστές υποστήριξης αντί να εμφανίζονται σε μια ενημέρωση του App Store. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *