Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ηνωμένο Βασίλειο θα διερευνήσει την αγορά ARM από την NVIDIA για λόγους ασφαλείας

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ηνωμένο Βασίλειο θα διερευνήσει την αγορά ARM από την NVIDIA για λόγους ασφαλείας

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προφανώς δεν είναι ικανοποιημένη με την αρχική της έρευνα για την αγορά ARM της NVIDIA. Όπως το Reuters αναφέρει, φημολογείται ότι η Γραμματέας Ψηφιακού και Πολιτισμού, Nadine Dorries, θα διατάξει την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της χώρας να διεξαγάγει έρευνα «δεύτερης φάσης» της συμφωνίας της NVIDIA για ζητήματα εθνικής ασφάλειας. Η ανακοίνωση μπορεί να έρθει την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια δεύτερη έρευνα θα διαρκέσει περίπου έξι μήνες. Μετά από αυτό, οι αξιωματούχοι θα μπορούσαν είτε να μπλοκάρουν τη συμφωνία, είτε να την εγκρίνουν ως έχει είτε να απαιτήσουν παραχωρήσεις.

Το Υπουργείο Ψηφιακής, Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού της χώρας αρνήθηκε να σχολιάσει την ιστορία.  Η εταιρεία τεχνολογίας έχει επικεντρώσει μέχρι στιγμής την ενέργειά της στο να υποβαθμίσει τις ανησυχίες σχετικά με την ουδετερότητα της ARM εάν κλείσει η συμφωνία, υποσχόμενη ένα ανοιχτό μοντέλο αδειοδότησης που μεταχειρίζεται τους πελάτες δίκαια.

Οποιαδήποτε δεύτερη έρευνα δεν θα σήμαινε απαραίτητα καταδίκη για την εξαγορά της NVIDIA. Θα πρότεινε ωστόσο ότι η κυβέρνηση έχει κάποιους ενδοιασμούς και ότι η NVIDIA ίσως χρειαστεί να κάνει κάποιες θυσίες. Τουλάχιστον, η εταιρεία θα πρέπει να είναι υπομονετική – δεν θα λάβει έγκριση από το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι το 2022 το νωρίτερο και θα πρέπει ακόμα να περιμένει άλλες ρυθμιστικές αρχές προτού οριστικοποιήσει τη συγχώνευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *