Ο υπάλληλος πίσω από τη διαμαρτυρία #AppleToo αποχωρεί από την εταιρεία

Ο υπάλληλος πίσω από τη διαμαρτυρία #AppleToo αποχωρεί από την εταιρεία

H Cher Scarlett, μία από τις κορυφαίες διοργανωτές του κινήματος #AppleToo, αποχωρεί από την εταιρεία την Παρασκευή. Η Scarlett ήταν το πρόσωπο του κινήματος και συνδέθηκε με εργαζομένους με παράπονα που μεταδίδονταν μέσω των καναλιών Slack της Apple και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η πρώην μηχανικός ασφαλείας της Apple ήταν επίσης ένας από τους εργαζόμενους που υπέβαλαν καταγγελία κατά του τεχνολογικού γίγαντα στο Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων, κατηγορώντας την εταιρεία για καταστολή των οργανωτικών προσπαθειών των εργαζομένων και παρέμβαση σε έρευνες που αφορούσαν την ισότητα στις αμοιβές των φύλων.

Η Scarlett κατέληξε σε συμφωνία με την iPhonemaker σχετικά με την καταγγελία NLRB και έχει ήδη ζητήσει αποχώρηση. Δεν αποκάλυψε τις λεπτομέρειες του διακανονισμού, αλλά ο δικηγόρος της Alek Felstiner είπε: “Το θέμα διευθετήθηκε ιδιωτικά και το αίτημα για απόσυρση εκκρεμεί ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου. Ελπίζουμε ότι το κρίσιμο οργανωτικό έργο στην Apple θα συνεχιστεί.”

Δεν είναι σαφές τι θα συμβεί με το κίνημα #AppleToo με την αποχώρηση της Scarlett. Ο ιστότοπός της, ο οποίος δημοσιεύει ιστορίες στο χώρο εργασίας από υπαλλήλους και εργαζόμενους της Apple, δεν έχει ενημερωθεί τις τελευταίες 10 ημέρες. Τούτου λεχθέντος, η Σκάρλετ δεν είναι το μόνο πρόσωπο του κινήματος. Οι περισσότερες από τις αναρτήσεις στον ιστότοπο είναι από τον Janneke Parrish, τον άλλο κύριο διοργανωτή της #AppleToo που απολύθηκε από την εταιρεία τον Οκτώβριο. Η Apple απέλυσε τον πρώην διευθυντή προγράμματος της για φερόμενη κοινή χρήση προσωπικών πληροφοριών, κάτι που ο Parrish αρνείται. Όταν οι λεπτομέρειες μιας συνάντησης της εταιρείας διέρρευσαν στον Τύπο, η Apple ερεύνησε την Parrish και κατέσχεσε τις συσκευές εργασίας της. Διέγραψε ορισμένες εφαρμογές και πληροφορίες εργασίας πριν το κάνει, κάτι που η Apple ερμήνευσε ότι δεν συμμορφωνόταν με την έρευνά της. 

Εκτός από τη Scarlett, ο πρώην ανώτερος διευθυντής προγραμμάτων μηχανικής της Apple, Ashley Gjøvik, υπέβαλε επίσης καταγγελία στο NLRB. Είπε ότι πέρασε μήνες μιλώντας στην Apple για τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας και τον σεξισμό στον χώρο εργασίας και τέθηκε σε διοικητική άδεια αορίστου αποδοχών αφού εξέφρασε τις ανησυχίες της. Η Apple απέλυσε τον Gjøvik τον Σεπτέμβριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *