Η συμφωνία αποκλειστικότητας μεταξύ της Qualcomm και των Microsoft Windows στο ARM θα λήξει σύντομα

Η συμφωνία αποκλειστικότητας μεταξύ της Qualcomm και των Microsoft Windows στο ARM θα λήξει σύντομα

Φαίνεται ότι η συμφωνία αποκλειστικότητας μεταξύ της Qualcomm και του λειτουργικού συστήματος Windows on ARM της Microsoft πρόκειται να λήξει “σύντομα”. Αν και τα Windows στο ARM ανακοινώθηκαν αρχικά από τη Microsoft το 2016, κανένας άλλος κατασκευαστής chipset εκτός από την Qualcomm δεν κατάφερε να κυκλοφορήσει ένα chipset εγγενώς συμβατό για το λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στο ARM. Ακόμη και η σειρά Galaxy Book της Samsung με Windows σε ARM χρησιμοποιεί επεξεργαστές Snapdragon που κατασκευάζονται από την Qualcomm. Η Microsoft και η Qualcomm είχαν μια ισχυρή σχέση και στο παρελθόν, από την εποχή του Windows Phone όπου χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά τσιπ που βασίζονταν στην Qualcomm.

Ένας πρώτος υποψήφιος, η MediaTek, έχει σηματοδοτήσει την πρόθεσή της να αναπτύξει επεξεργαστές συμβατούς με Windows στο ARM, σύμφωνα με την έκθεση. Ενώ το ενδιαφέρον από άλλους οργανισμούς γίνεται πιο δημοσίως γνωστό, η Qualcomm είχε ένα πλεονέκτημα μέσω της εμπειρίας με τα χρόνια και με την πρόθεσή της να δημιουργήσει το δικό της προσαρμοσμένο πυρίτιο χάρη στην εξαγορά της Nuvia.

Ενώ η συμφωνία αποκλειστικότητας πρόκειται να λήξει σύντομα, δεν έχει δοθεί συγκεκριμένη ημερομηνία. Ωστόσο, μόλις λήξει η συμφωνία, μπορεί να είναι στις κάρτες για Mac που βασίζονται σε Silicon της Apple για να λάβουν τελικά εγγενή υποστήριξη των Windows στο ARM.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *