Η Intel ξεκίνησε να στέλνει το Alder Lake-P σε κατασκευαστές φορητών υπολογιστών

Η Intel ξεκίνησε να στέλνει το Alder Lake-P σε κατασκευαστές φορητών υπολογιστών

H Intel δημιουργεί μια εξαιρετική σειρά επεξεργαστών, τουλάχιστον στο φύλλο προδιαγραφών, με την κυκλοφορία των επιτραπέζιων επεξεργαστών Alder Lake-S. Με υποστήριξη για DDR5 και PCI Express 5.0, η ομάδα μπλε έχει παίξει σωστά τα χαρτιά της. Σήμερα, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Intel, Γκρέγκορι Μπράιαντ, ανάρτησε στο Twitter ότι η Intel αποστέλλει τους επερχόμενους Alder Lake-P επεξεργαστές κινητών σε OEM για να τους ενσωματώσει σε επερχόμενους φορητούς υπολογιστές.

Το Alder Lake-P φέρεται να είναι διαθέσιμο σε δύο κύριες διαμορφώσεις πυρήνα. Από τα δύο, ένα SKU χαμηλότερου επιπέδου μπορεί να διαθέτει δύο πυρήνες Golden Cove Performance (P) και οκτώ πυρήνες Gracemonth Efficiency (E). Το υψηλότερου επιπέδου μπορεί να διαθέτει έξι πυρήνες απόδοσης μαζί με οκτώ πυρήνες απόδοσης.

Πριν από λίγες ημέρες, διέρρευσαν υποτιθέμενα σημεία αναφοράς του Alder Lake-P Core i7-12700H, τα οποία αποκάλυψαν υψηλή απόδοση του τσιπ όταν στοιβάζονται έναντι τουτης AMD Ryzen 9 5800HXκαι του M1 Pro της Apple.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *