Νέα δυνατότητα στο Chrome Canary σάς επιτρέπει να προσθέτετε κωδικούς πρόσβασης με μη αυτόματο τρόπο

Νέα δυνατότητα στο Chrome Canary σάς επιτρέπει να προσθέτετε κωδικούς πρόσβασης με μη αυτόματο τρόπο

Φαίνεται ότι η Google πειραματίζεται με την επέκταση της διαχείρισης κωδικών πρόσβασης στο Chrome προκειμένου να σας επιτρέψει να προσθέσετε κωδικούς πρόσβασης με μη αυτόματο τρόπο, κάτι που θα έλυνε ένα πρόβλημα όπου κανονικά θα έπρεπε είτε να επισκέπτεστε κάθε νέο ιστότοπο που θέλετε αποθηκεύστε και σας ζητηθεί η αποθήκευση του νέου κωδικού πρόσβασης, διαφορετικά θα πρέπει να (επαν)εισαγάγετε μια ολόκληρη βάση δεδομένων κωδικών πρόσβασης από άλλο πρόγραμμα περιήγησης, το οποίο θα μπορούσε να προσθέσει ένα σωρό άχρηστα ή ξεπερασμένα ανεπιθύμητα στους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης του προγράμματος περιήγησής σας.

google chrome screenshots

Η δυνατότητα εντοπίστηκε από τον χρήστη του Reddit u/Leopeva64-2 νωρίτερα στο πιο πρόσφατη Chrome Canary 98.0.4725.0 ενημέρωση, αν και σε ένα θέμα για την επισήμανση μιας εντελώς διαφορετικής λειτουργίας (στιγμιότυπο οθόνης παραπάνω) που έχει μεταφορτώθηκε στο ανοιχτού κώδικα Chromium Gerrit, όπου θα μπορούσε να είναι δυνατό σε μια μελλοντική έκδοση του Chrome ή του Edge για να λαμβάνεται η χρωματική έμφαση από τα Windows, όχι μόνο στη γραμμή τίτλου, κάτι που είναι ήδη δυνατό στα Windows 10 και Windows 11, αλλά και σε στοιχεία όπως πεδία κειμένου και στοιχεία κουμπιών.

Προχωρώντας, η λειτουργία μη αυτόματου κωδικού πρόσβασης είναι στην πραγματικότητα ήδη διαθέσιμη στο Chrome Canary και μπορεί να ενεργοποιηθεί ως εξής:

  • Πληκτρολογήστε chrome://flags στη γραμμή διευθύνσεων και πατήστε Enter
  • Στο πεδίο σημαίες αναζήτησης πληκτρολογήστε Προσθήκη κωδικών πρόσβασης
  • Εναλλαγή #add-passwords-in- επισήμανση ρυθμίσεων από Προεπιλογή σε Ενεργοποιημένη

Θα δείτε από τις παραπάνω εικόνες ότι μετά την επανεκκίνηση του Chrome θα έχετε πλέον ένα κουμπί “Προσθήκη” δίπλα στο αναπτυσσόμενο μενού Εξαγωγή ελλείψεων κωδικών πρόσβασης.

Όταν πατάτε Προσθήκη, μπορείτε να προσθέσετε κωδικούς πρόσβασης στο περιεχόμενο της καρδιάς σας, όπως θα κάνατε με οποιαδήποτε άλλα δεδομένα αυτόματης συμπλήρωσης, όπως αποθηκευμένες διευθύνσεις. Παρόλο που είναι δυνατή η μη αυτόματη επεξεργασία αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης όπως οι αυτόματα αποθηκευμένοι, δυστυχώς δεν είναι ακόμα δυνατή η επεξεργασία της διεύθυνσης web.

Ωστόσο, δεδομένου ότι αυτή η δυνατότητα είναι πλέον μέρος του καναλιού Canary, θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να φτάσει στο Stable build. Η έκδοση 98 έχει προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο, οπότε, αν κάνει την περικοπή, κάποια στιγμή του χρόνου™

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *