Το Pinterest δεν θα αναγκάζει πλέον τους πρώην υπαλλήλους να σιωπούν για υποθέσεις διακρίσεων

Το Pinterest δεν θα αναγκάζει πλέον τους πρώην υπαλλήλους να σιωπούν για υποθέσεις διακρίσεων

Το Pinterest δεν θα επιβάλλει πλέον τις συμφωνίες μη αποκάλυψης πρώην υπαλλήλων όσον αφορά περιπτώσεις φυλετικών διακρίσεων και διακρίσεων λόγω φύλου. Αυτό είναι μέρος των όρων με τους οποίους έχει συμφωνήσει η εταιρεία προκειμένου να διευθετήσει την αγωγή που υποβλήθηκε από τον μέτοχό της, το Employees’ Retirement System of Rhode Island, για φερόμενο ότι επέτρεψε μια κουλτούρα διακρίσεων. Επιπλέον, έχει δεσμεύσει 50 εκατομμύρια δολάρια για την αύξηση της ποικιλομορφίας και της ένταξης στην εταιρεία.

Ο μέτοχος μήνυσε το Pinterest μετά από καταγγελίες που έγιναν από πρώην υπαλλήλους Ifeoma Ozoma και Aerica Shimizu Banks. Σε μια σειρά από tweets, η Ozoma εξήγησε πώς πάλεψε για ένα χρόνο για να πληρωθεί και να της φέρονται δίκαια. Είπε ότι το Pinterest απάντησε ανεπαρκώς όταν ένας από τους λευκούς συναδέλφους της μοιράστηκε το όνομά της και τον αριθμό τηλεφώνου της σε ρατσιστικά/μισογυνικά σημεία του Διαδικτύου. Ο συνάδελφός της φέρεται να της έκανε λάθη αφού πρότεινε να προστεθεί μια προειδοποίηση σχετικά με το περιεχόμενο από τον Μπεν Σαπίρο, τον οποίο είχε περιγράψει ως «λευκή υπεροχή».

Εν τω μεταξύ, η Μπανκς είπε ότι ο μάνατζέρ της έκανε απαξιωτικά σχόλια για την εθνικότητα της (είναι μαύρη και Γιαπωνέζα) μπροστά σε συναδέλφους της. Τόσο ο Ozoma όσο και ο Banks δήλωσαν ότι αμείβονταν λιγότερο από τον μάνατζέρ τους, έναν λευκό άνδρα, παρόλο που είχαν παρόμοιο φόρτο εργασίας. 

Το Employees’ Retirement System of Rhode Island υποστήριξε ότι επιτρέποντας να πραγματοποιηθούν αυτά τα γεγονότα, τα στελέχη διέπραξαν ή αγνόησαν εν γνώσει τους «τη μακροχρόνια και συστημική κουλτούρα των διακρίσεων και των αντιποίνων στο Pinterest». Έτσι, παραβίασαν την υποχρέωση πίστης τους. Ο Γενικός Ταμίας του Ρόουντ Άιλαντ, Seth Magaziner, δήλωσε:

Το γεγονός ότι το Pinterest συμφώνησε να απαλλάξει τους υπαλλήλους τους από τα NDAs αντικατοπτρίζει το έργο που έχει επιτύχει η Ozoma από τότε που έφυγε από την εταιρεία. Υποστήριξε τον νόμο Silenced No More που θα διευκολύνει τους εργαζόμενους να μιλούν ανοιχτά για τον ρατσισμό και την παρενόχληση στο χώρο εργασίας, ακόμη κι αν είχαν υπογράψει προηγουμένως NDA. Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Gavin Newsom το υπέγραψε ως νόμο τον Οκτώβριο και θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου. 

Ο Ozoma και ο Banks δεν είναι οι μόνοι πρώην υπάλληλοι που μίλησαν εναντίον του Pinterest. Η πρώην COO Françoise Brougher είπε επίσης ότι απολύθηκε αφού είπε στον διευθύνοντα σύμβουλο Ben Silbermann ότι έλαβε ανατροφοδότηση με βάση το φύλο και πληρωνόταν λιγότερο από τους άνδρες ομολόγους της. Έχει μήνυσε την εταιρεία πέρυσι και εγκαταστάθηκε για 22,5 εκατομμύρια $.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *