Το AV-TEST επιβεβαιώνει ότι το Windows Defender είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα προστασίας από ιούς που λαμβάνετε το 2021

Το AV-TEST επιβεβαιώνει ότι το Windows Defender είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα προστασίας από ιούς που λαμβάνετε το 2021

To AV-TEST, το ερευνητικό ινστιτούτο IT Security με έδρα τη Γερμανία, δημοσίευσε την αναφορά αξιολόγησης των καλύτερων προγραμμάτων προστασίας από ιούς τον Οκτώβριο του 2021 για οικιακούς χρήστες Windows 10. Σε αυτήν την αναφορά, ο οργανισμός έριξε μια ματιά σε 21 διαφορετικά προγράμματα κατά του κακόβουλου λογισμικού από διάφορες εταιρείες και η δοκιμή περιελάμβανε επίσης το Windows Defender της Microsoft.

Προς μεγάλη χαρά της Microsoft σίγουρα, το Windows Defender έχει σημειώσει πολύ υψηλή βαθμολογία σε αυτήν την αξιολόγηση. Στην πραγματικότητα, είναι ένα από τα καλύτερα διαθέσιμα σήμερα, σημειώνοντας τους 18 διαθέσιμους πόντους. Ως εκ τούτου, έχει λάβει την πιστοποίηση “AV-TEST TOP PRODUCT” καθώς έχει συγκεντρώσει υψηλότερους από 17,5 βαθμούς συνολικά.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο στην κορυφή και άλλα προγράμματα ασφαλείας όπως τα Avira, AVAST, AVG, Bitdefender, ESET και άλλα, έχουν επίσης λάβει αυτήν τη σφραγίδα έγκρισης. Τα υπόλοιπα προϊόντα έχουν σημειώσει κάτω από 17,5 βαθμούς και ως εκ τούτου έχουν λάβει το σήμα “AV-TEST Certified”.

Η πλήρης βαθμολογία των 18 πόντων στο τεστ αποτελεί τρεις κατηγορίες με μέγιστο έξι βαθμούς η καθεμία. Αυτές οι κατηγορίες είναι:

  • Προστασία
  • Απόδοση
  • Ευχρηστία

Η παρακάτω εικόνα δείχνει πώς κάθε ένα από τα 21 δοκιμασμένα προγράμματα προστασίας από ιούς σημείωσε βαθμολογία στις τρεις κατηγορίες που διαφοροποιούνται ανά αποχρώσεις του μπλε:

AV-TEST

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *