Η Ιντερπόλ συλλαμβάνει περισσότερους από 1.000 υπόπτους που συνδέονται με το έγκλημα στον κυβερνοχώρο

Η Ιντερπόλ συλλαμβάνει περισσότερους από 1.000 υπόπτους που συνδέονται με το έγκλημα στον κυβερνοχώρο

H Ιντερπόλ συντόνισε τη σύλληψη 1.003 ατόμων που συνδέονται με διάφορα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, όπως ρομαντικές απάτες, επενδυτικές απάτες, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στο διαδίκτυο και παράνομος διαδικτυακός τζόγος.

Αυτή η καταστολή προκύπτει από μια τετράμηνη δράση με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση HAEICHI-II», η οποία έλαβε χώρα σε είκοσι χώρες μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου 2021.

Αυτές ήταν η Αγκόλα, το Μπρουνέι, η Καμπότζη, η Κολομβία, η Κίνα, η Ινδία, η Ινδονησία, η Ιρλανδία, η Ιαπωνία, η Κορέα (Δημ. του), Λάος, Μαλαισία, Μαλδίβες, Φιλιππίνες, Ρουμανία, Σιγκαπούρη, Σλοβενία, Ισπανία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ.

Όσον αφορά την οικονομική πτυχή της επιχείρησης, οι αρχές έχουν επίσης υποκλέψει σχεδόν 27.000.000 δολάρια και πάγωσαν 2.350 τραπεζικούς λογαριασμούς που συνδέονται με διάφορα διαδικτυακά εγκλήματα.

Όπως αναφέρει λεπτομερώς η ανακοίνωση της Interpol, τουλάχιστον δέκα νέοι τρόποι λειτουργίας του εγκλήματος εντοπίστηκαν στο HAEICHI-II, ενδεικτικά της εξελισσόμενης φύσης του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *