Το πρώτο τρισδιάστατο εκτυπωμένο προσθετικό μάτι στον κόσμο που δόθηκε σε ασθενή του Moorfields

Το πρώτο τρισδιάστατο εκτυπωμένο προσθετικό μάτι στον κόσμο που δόθηκε σε ασθενή του Moorfields

Το πρώτο άτομο στον κόσμο που προμηθεύεται αποκλειστικά τρισδιάστατο προσθετικό μάτι είναι ένας ασθενής του Moorfields Eye Hospital NHS Foundation Trust που βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ένα τρισδιάστατο τυπωμένο προσθετικό μάτι, που λειτουργεί ως μια πραγματική συσκευή βιομιμήσεως, παρέχει ορισμένα πλεονεκτήματα σε σχέση με την παραδοσιακή ακρυλική προσθετική. Λειτουργεί για να παρέχει στον μαθητή μια πιο ακριβή αναπαράσταση με πραγματικό βάθος και σαφέστερο ορισμό.

Σε σύγκριση με τη διαδικασία κατασκευής ενός παραδοσιακού ακρυλικού προσθετικού ματιού, η τρισδιάστατη εκτυπωμένη μέθοδος χρησιμοποιεί σαρώσεις του ματιού σε αντίθεση με τις επεμβατικές τεχνικές χύτευσης που χρησιμοποιούν την άδεια κόγχη του ματιού. Λόγω της δυσκολίας που ενέχει η παραδοσιακή ακρυλική προσθετική διαδικασία, μπορεί να απαιτηθούν γενικά αναισθητικά για παιδιά. Ωστόσο, τα μη επεμβατικά μέτρα της μεθόδου 3D εκτύπωσης αποφεύγουν την αναγκαιότητα χρήσης αναισθητικών.

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα της χρήσης της μεθόδου τρισδιάστατης εκτύπωσης είναι η αποτελεσματικότητα και η ταχύτητα στη διαδικασία παραγωγής. Ενώ τα παραδοσιακά ακρυλικά προσθετικά μάτια μπορεί να χρειαστούν περίπου έξι εβδομάδες για να τελειώσουν λόγω της ανάγκης να βαφούν με το χέρι, τα τρισδιάστατα προσθετικά μάτια χρειάζονται μόνο δύο έως τρεις εβδομάδες για να τελειώσει, να γυαλίσει και να τοποθετήσει ο οφθαλμίατρος το προσθετικό.

Τα τρισδιάστατα τυπωμένα προσθετικά έχουν μεγάλο αντίκτυπο στη ζωή των ανθρώπων σε πολλά μέρη του σώματος. Είναι συναρπαστικό να βλέπουμε πού μπορεί να οδηγήσει στη συνέχεια η διαδικασία βοηθώντας στη θετική βελτίωση της καθημερινής ζωής των ατόμων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *