Η Apple ξεκινάει πάλι τις πωλήσεις στην Τουρκία- αυξάνει τις τιμές κατά 25%

Η Apple ξεκινάει πάλι τις πωλήσεις στην Τουρκία- αυξάνει τις τιμές κατά 25%

Η Apple είχε προηγουμένως διακόψει τις πωλήσεις από το τοπικό ηλεκτρονικό κατάστημα της Τουρκίας λόγω της αστάθειας της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου ΗΠΑ (USD), φτάνοντας ακόμη και στο να απομακρύνει άτομα που θέλουν να αγοράσουν προϊόντα από τα καταστήματα λιανικής τους. Η οικονομική κρίση, λόγω του ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εισήγαγε χαμηλά επιτόκια παρά τον υψηλό πληθωρισμό, οδήγησε την τουρκική λίρα (TL) να παρουσιάζει συχνές διακυμάνσεις.

Παρά την οικονομική αστάθεια που παρατηρείται, οι αγοραστές υλικού στην Τουρκία μπορούν πλέον να συνεχίσουν τις αγορές από το Apple Store. Δυστυχώς, η Apple έχει αυξήσει κατά μέσο όρο 25% σε προϊόντα. Αυτό μπορεί να οφείλεται, εν μέρει, στο ότι τα προϊόντα της Apple πωλούνται στην Τουρκία σε ακόμη χαμηλότερη τιμή από ό,τι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν έχει κυκλοφορήσει επίσημο δελτίο τύπου από την Apple που να αναφέρει εάν η προσαύξηση είναι ένα προσωρινό μέτρο για την εξουδετέρωση του ασταθούς νομίσματος ή εάν αυτό θα είναι μια μόνιμη προσαύξηση. Οι αγοραστές που θέλουν να πάρουν στα χέρια τους το γυαλιστικό πανί της Apple μπορεί να χρειαστεί να αγοράσουν ένα επιπλέον για να αντιμετωπίσουν τις εντυπωσιακές αυξήσεις των τιμών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *