Η Uber σταματά να προσφέρει την υπηρεσία ταξί της στην «πρωτεύουσα της ΕΕ»

Η Uber σταματά να προσφέρει την υπηρεσία ταξί της στην «πρωτεύουσα της ΕΕ»

H Uber ανακοίνωσε ότι δεν θα προσφέρει πλέον βόλτες σε πελάτες στην «πρωτεύουσα της ΕΕ», τις Βρυξέλλες. Η ανακοίνωση της εταιρείας βγήκε την Τετάρτη, την ίδια μέρα που το Εφετείο των Βρυξελλών έκρινε ότι η απαγόρευση σε ιδιώτες που προσφέρουν υπηρεσίες ταξί ισχύει και για επαγγελματίες οδηγούς στην πλατφόρμα Uber. Ενώ η δήλωση είναι πριν λίγες μέρες τώρα, σήμερα είναι η πρώτη μέρα που η Uber θα σταματήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της.

Μετά την απαγόρευση από το δικαστήριο, οι αυτοαπασχολούμενοι εργαζόμενοι που χρησιμοποιούν την Uber για να βγάλουν τα προς το ζην διαμαρτυρήθηκαν γύρω από την πρωτεύουσα που καθυστερεί να ταξιδέψει έξω από διάφορα θεσμικά όργανα της ΕΕ. Η Uber επέκρινε επίσης την απόφαση επειδή πιστεύει ότι αντίκειται στις ψηφιακές και πράσινες φιλοδοξίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η ύπαρξη μιας βολικής υπηρεσίας όπως η Uber βοηθά τους επιβάτες να ταξιδεύουν το τελευταίο μίλι – για παράδειγμα, μεταξύ των σπιτιών τους και των τοπικών τους σιδηροδρομικών σταθμών.

Σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει την απόφαση του δικαστηρίου, η Uber έχει δημιουργήσει μια αναφορά στο Change.org που εξηγεί ότι οι 2.000 επαγγελματίες οδηγοί στις Βρυξέλλες θα πρέπει να μπορούν να συνεχίσουν να ζουν μέσω της εφαρμογής Uber. Λέει επίσης ότι η συνέχιση των υπηρεσιών της στις Βρυξέλλες θα επιτρέψει σε εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες να συνεχίσουν να μετακινούνται εύκολα.

Την τελευταία δεκαετία, η Uber αντιμετωπίζει προκλήσεις από όλο και περισσότερες χώρες στην Ευρώπη, καθώς οι παραδοσιακές εταιρείες ταξί αποτυγχάνουν να παραμείνουν ανταγωνιστικές. Στο Λονδίνο, για παράδειγμα, οι οδηγοί μαύρων ταξί πρέπει να διαθέτουν τα προσόντα για να λειτουργούν και να μαθαίνουν τους δρόμους του Λονδίνου εντός και εκτός, ενώ οι οδηγοί της Uber δεν υπόκεινται σε αυτούς τους περιορισμούς, επομένως είναι φθηνότερο για αυτούς να αρχίσουν να λειτουργούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *