Η νέα μονάδα κάμερας 200MP της Samsung θα μπορούσε να κάνει το ντεμπούτο της σε μερικά εκπληκτικά τηλέφωνα

Η νέα μονάδα κάμερας 200MP της Samsung θα μπορούσε να κάνει το ντεμπούτο της σε μερικά εκπληκτικά τηλέφωνα

Ποιος διάολο χρειάζεται 200 ​​megapixel στην κάμερά του; Οι κατασκευαστές smartphone, φυσικά. Είναι πάντα ένας αγώνας αγώνα για τον επόμενο μεγάλο αριθμό σε ένα φύλλο προδιαγραφών και φαίνεται ότι ένας διαγωνιζόμενος έκπληξη αναμένεται να είναι πρώτος για 200 εκατομμύρια pixels αξίας 200 εκατομμυρίων pixel.

Υπάρχει μια φήμη τώρα ότι η Motorola, θυγατρική της Lenovo, θα είναι η πρώτη που θα διαθέτει κάμερα 200MP σε ένα τηλέφωνο κάποια στιγμή στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους. Θα ακολουθήσει η Xiaomi αργότερα και στη συνέχεια η Samsung «μέχρι το 2023».

Η SamMobile ανέφερε την ανακοίνωση της Samsung για τον αισθητήρα HP1 ISOCELL200MP τον Σεπτέμβριο. Κάθε pixel έχει μέγεθος 0,64 μm ή, σε 2×2 bin-down έως 50 MP, πλάτος 1,28 μm.

Αν αναρωτιέστε γιατί η εταιρεία δεν καλεί πρώτα τις τιμές για το δικό της απόθεμα, είμαστε στο ίδιο σκάφος. Το Ice universe ανέφερε προηγουμένως ότι το Galaxy S22 Ultra θα διέθετε τον ISOCELL HM3 των 108MP αισθητήρα με 0,8μm pixel (περίπου 1,35μm σε προσομοίωση ανάλυσης 50MP), ενώ τα τυπικά S22 και S22+ θα χρησιμοποιούσαν  ISOCELL GN5 50μm αισθητήρες με υποδοχείς 1. Ίσως η Samsung δεν μπόρεσε να σταματήσει να ρυθμίσει τις προδιαγραφές για τα νέα τηλέφωνα.

Όσο για τη Motorola, το μόνο που παρακολουθούμε είναι το επερχόμενο Edge X και δεν βλέπουμε υποδείξεις για κάμερα 200 MP σε αυτό το μηχάνημα.

Εάν ανησυχείτε για το πώς ένα θεωρητικό τηλέφωνο θα είναι σε θέση να χειριστεί μια τέτοια κάμερα, σκεφτείτε ότι ο ISP (επεξεργαστής σήματος εικόνας) στο φετινό Snapdragon 888 Plus της Qualcomm μόλις και μετά βίας ήταν σε θέση να κατανοήσει τις δυνατότητες μιας κάμερας 200MP, ενώ το περισσότερο Το πρόσφατο Snapdragon 780G βγαίνει στα 192MP. Το πιο πρόσφατο Dimensity 9000 SoC της MediaTek, ωστόσο, θα υποστηρίζει εύκολα αισθητήρα έως 320 MP.

Θα πρέπει να δούμε πόσο μεγάλο χώρο απόδοσης μπορούμε να έχουμε όταν κυκλοφορήσουν αυτά τα νέα τηλέφωνα με κάμερες 200MP.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *