Η Nissan θα επενδύσει 17,6 δισεκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξη EV τα επόμενα πέντε χρόνια

Η Nissan θα επενδύσει 17,6 δισεκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξη EV τα επόμενα πέντε χρόνια

H Nissan θα επενδύσει 2 τρισεκατομμύρια γιεν (17,6 δισεκατομμύρια δολάρια) τα επόμενα πέντε χρόνια αναπτύσσοντας νέα EV και τεχνολογία μπαταριών ως μέρος ενός μεγάλου σχεδίου που αποκαλεί «Ambition 2030»,η εταιρεία ανακοίνωσε.. Στόχος της είναι να κυκλοφορήσει συνολικά 15 νέα EV μέχρι το 2030, με τα ηλεκτροκίνητα οχήματα να αποτελούν το ήμισυ της σειράς οχημάτων της σε εκείνο το σημείο. 

Η αυτοκινητοβιομηχανία είπε ότι θα αναπτύξει 23 ηλεκτροκίνητα οχήματα συνολικά τα επόμενα οκτώ χρόνια, με 20 από αυτά να έρχονται μόνο τα επόμενα πέντε χρόνια. Σκοπεύει για ένα μείγμα αγοράς 75 τοις εκατό ηλεκτροκίνητων (EV και e-Power PHEV/υβριδικά) στην Ευρώπη, 55 τοις εκατό στην Ιαπωνία και 40 τοις εκατό στις ΗΠΑ και την Κίνα έως το 2030. 

Το άλλο μέρος αυτού του μείγματος, θα είναι πιθανώς εσωτερική καύση οχήματα με κινητήρα (ICE). Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές του 2021, η Nissan είπε ότι σχεδίαζε να εξηλεκτρίσει κάθε ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο που λανσάρει μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030. Προφανώς, λοιπόν, όλα τα οχήματα ICE που είναι ακόμα διαθέσιμα θα είναι μοντέλα παλαιού τύπου. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *