Το Fedora 33 φτάνει στο τέλος του κύκλου ζωής του, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα παραδοθούν άλλες ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας

Το Fedora 33 φτάνει στο τέλος του κύκλου ζωής του, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα παραδοθούν άλλες ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας

Το Fedora Project ανακοίνωσε ότι το Fedora 33, το οποίο κυκλοφόρησε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο πριν, έχει πλέον φτάσει στο τέλος του κύκλου ζωής (EOL) και δεν θα λαμβάνετε πλέον ενημερώσεις, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών ενημερώσεων κώδικα ασφαλείας. Επομένως, είναι επιτακτική ανάγκη να αναβαθμίσετε το σύστημά σας σε μια νεότερη έκδοση του Fedora για να παραμείνετε ασφαλείς.

Για όσους δεν γνωρίζουν, οι εκδόσεις Fedora υποστηρίζονται για μόλις ένα μήνα μετά την κυκλοφορία της δεύτερης επόμενης αναβάθμισης. Έτσι, το Fedora 35 έφτασε στην αρχή του μήνα και έχει περάσει ένας μήνας, οπότε το Fedora 33 αποσύρθηκε. Ο κύκλος ζωής μιας κυκλοφορίας είναι αρκετά σύντομος, αλλά ο ένας μήνας μετά το δεύτερο μοντέλο αναβάθμισης λειτουργεί καλά για το Fedora, το οποίο μερικές φορές αντιμετωπίζει καθυστερημένες εκδόσεις. Βοηθά επίσης να κρατηθεί το έργο στην αιμορραγία.

Το Fedora 33 έφερε μαζί του μερικές αξιοσημείωτες ενημερώσεις. Εισήγαγε το GNOME 3.38, το οποίο σήμαινε αλλαγές που είχαν οι χρήστες και άλλαξε στο σύστημα αρχείων BTRFS ως προεπιλογή, αντικαθιστώντας το παλιό σύστημα αρχείων EXT4. Το BTRFS εισήγαγε μια σειρά από βελτιώσεις, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για μεγαλύτερα μεγέθη τόμου, μεγαλύτερα μεγέθη αρχείων, είναι σε θέση να χειρίζεται μεγαλύτερο αριθμό αρχείων και τα αρχεία μπορούν να χρησιμοποιούν μεγαλύτερα ονόματα αρχείων.

Εξαρτάται από εσάς τι θα κάνετε με όλα τα συστήματα Fedora 33 που έχετε, μπορείτε είτε να πραγματοποιήσετε επιτόπιες αναβαθμίσεις για να μεταβείτε στο Fedora 34 και μετά στο Fedora 35 είτε μπορείτε να κάνετε λήψη του Fedora 35 και να εκτελέσετε μια καθαρή εγκατάσταση. Ανυπομονούμε, το Fedora 36 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 19 Απριλίου 2022, ενώ το Fedora 34 πρόκειται να αποσυρθεί στις 17 Μαΐου 2022.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *