Το Twitter απαγορεύει την κοινή χρήση «ιδιωτικών» εικόνων και βίντεο χωρίς τη συγκατάθεσή

Το Twitter απαγορεύει την κοινή χρήση «ιδιωτικών» εικόνων και βίντεο χωρίς τη συγκατάθεσή

Το Twitter έχει επεκτείνει την πολιτική του για ιδιωτικές πληροφορίες για να συμπεριλάβει τα μέσα, απαγορεύοντας στους χρήστες να μοιράζονται φωτογραφίες ή βίντεο ιδιωτών χωρίς την άδειά τους. Η εταιρεία σημειώνει ότι η ανάρτηση τέτοιων εικόνων στο Twitter μπορεί να παραβιάσει το απόρρητο κάποιου και ενδεχομένως να οδηγήσει σε βλάβη εναντίον τους.

Η ομάδα του Twitter Safety έγραψε σε μια ανάρτηση ιστολογίου ότι, αν και ο καθένας μπορεί να επηρεαστεί από την κοινή χρήση ιδιωτικών μέσων, «μπορεί να έχει δυσανάλογη επίδραση στις γυναίκες, τους ακτιβιστές, τους διαφωνούντες και τα μέλη μειονοτικών κοινοτήτων». Εάν κάποιος αναφέρει μια φωτογραφία ή ένα βίντεο που παραβαίνει την πολιτική, το Twitter θα καταργήσει τα μέσα και θα λάβει μέτρα με βάση τις επιλογές επιβολής του. Αυτά περιλαμβάνουν τη μείωση της ορατότητας του tweet στις απαντήσεις και τα αποτελέσματα αναζήτησης ή την εντολή στο άτομο που το δημοσίευσε να διαγράψει το tweet. Το Twitter έχει επίσης το δικαίωμα να αναστείλει οριστικά τους χρήστες που παραβιάζουν την πολιτική.

Υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις στην πολιτική. Δεν καλύπτει ιδιωτικά μέσα δημόσιων προσώπων ή άλλων, εάν μια φωτογραφία ή ένα βίντεο και το κείμενο στο tweet “μοιράζονται για το δημόσιο συμφέρον ή προσθέτουν αξία στον δημόσιο λόγο”. Με άλλα λόγια, εάν είναι αξιοσημείωτο, το Twitter μπορεί να επιτρέψει στα μέσα να παραμείνουν στην πλατφόρμα. Η εταιρεία θα εξετάσει παράγοντες όπως το εάν οι εικόνες είναι διαθέσιμες αλλού, όπως στην τηλεόραση ή στις εφημερίδες.

Έάν ο στόχος της κοινής χρήσης προσωπικών φωτογραφιών ή βίντεο δημοσίων προσώπων “ή ατόμων που συμμετέχουν σε δημόσιες συνομιλίες είναι η παρενόχληση, ο εκφοβισμός ή η χρήση φόβου για να τους φιμώσει”, το Twitter μπορεί να αφαιρέσει τα μέσα ενημέρωσης. Οι καταχρηστικής συμπεριφοράς και μη συναινετικού γυμνού (δηλαδή πορνό εκδίκησης) εξακολουθούν να ισχύουν οι πολιτικές.

Το Twitter έχει απαγορεύσει εδώ και καιρό την κοινή χρήση προσωπικών πληροφοριών για άλλα άτομα, όπως διευθύνσεις, αριθμούς τηλεφώνου, ταυτότητα ή οικονομικές πληροφορίες (με άλλα λόγια, να γελάσουμε κάποιον). Επίσης, δεν επιτρέπει στους χρήστες να εκφοβίζουν άλλους απειλώντας να δημοσιοποιήσουν τέτοιες λεπτομέρειες. Η εταιρεία λέει ότι θα αρχίσει να επιβάλλει τον κανόνα της ιδιωτικής εικόνας σήμερα και ότι το νέο μέτρο αποτελεί μέρος του έργου της για να ευθυγραμμίσει τις πολιτικές ασφαλείας της με τα πρότυπα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *