Το MS Paint αποκτά τώρα νέες δυνατότητες σχεδίασης στα Windows 11

Το MS Paint αποκτά τώρα νέες δυνατότητες σχεδίασης στα Windows 11

Τα Windows 11 άρχισαν να κυκλοφορούν στους καταναλωτές σχεδόν πριν από πέντε μήνες και είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι το λειτουργικό σύστημα είναι ακόμα υπό ανάπτυξη. Αν και υπάρχουν τρόποι εγκατάστασης των Windows 11 σήμερα, το νέο λειτουργικό σύστημα ή οι περισσότερες από τις νέες εφαρμογές δεν είναι ακόμα διαθέσιμα σε όλους.

Μέχρι στιγμής, η Microsoft έχει κυκλοφορήσει το νέο Snipping Tool, το Windows Media Player και ακόμη και το MS Paint για τα Windows 11. Το MS Paint, το οποίο αποτελεί μέρος του λειτουργικού συστήματος για δεκαετίες, ενημερώθηκε πρόσφατα με νέο σχέδιο και κεφαλίδα που υποστηρίζει Mica στα Windows 11, παρόμοια με άλλες εγγενείς εφαρμογές όπως το Ρολόι ή το Αλληλογραφία και το Ημερολόγιο.

Υπήρξε μια εποχή που η Microsoft ήθελε να διακόψει την κλασική εφαρμογή Paint και να την αντικαταστήσει με το Paint 3D, ως μέρος του σχεδίου της να δημιουργήσει και να οπτικοποιήσει τρισδιάστατο περιεχόμενο για επιτραπέζιους υπολογιστές και για χρήστες του Windows Mixed Reality. Φυσικά, το Paint δεν διακόπηκε ποτέ και στην πραγματικότητα βελτιώνεται σε μελλοντικές ενημερώσεις.

Όπως πιθανότατα γνωρίζετε, η εφαρμογή Paint διαθέτει τώρα μια νέα κεφαλίδα ή γραμμή τίτλου παρόμοια με το Microsoft Word που διαθέτει κουμπιά για βασικές λειτουργίες, όπως Αναίρεση και Επανάληψη.

Μπορείτε να προσαρμόσετε τη γραμμή τίτλου και να προσθέσετε περισσότερες επιλογές. Η κεφαλίδα ή η νέα γραμμή εντολών περιλαμβάνει επίσης συνδέσμους προς τις επιλογές Αρχείο, Αρχική σελίδα και Προβολή. Εάν κάνετε κλικ στην πρώτη επιλογή «Αρχείο», θα μπορείτε να δημιουργήσετε νέες εικόνες, να τροποποιήσετε τις υπάρχουσες εικόνες ή ακόμα και να εκτυπώσετε την εργασία σας χρησιμοποιώντας συνδεδεμένους εκτυπωτές.

Η Microsoft προχωρά τώρα τη σύγχρονη εμπειρία Paint στο επόμενο επίπεδο ενσωματώνοντας στοιχεία WinUI με τη σημερινή ενημέρωση για τα Windows 11. Αυτή η νέα ενημέρωση, η οποία είναι τώρα ζωντανή στο Dev Channel, επιτρέπει μια νέα μοντέρνα εμφάνιση για “Επεξεργασία χρώματος”, “Αλλαγή μεγέθους και Skew», και άλλους διαλόγους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Microsoft χρησιμοποιεί στοιχεία WinUI στην εφαρμογή Paint, η οποία βασίζεται στο πλαίσιο Win32. Επιπλέον, η Microsoft έκανε άλλες αλλαγές στην εφαρμογή Paint: 

  • Η Microsoft διόρθωσε ένα πρόβλημα όπου τα πλαίσια κειμένου μετακινούνταν απροσδόκητα όταν γράφετε στις εικόνες χρησιμοποιώντας το IME>
  • Η Microsoft διόρθωσε ένα πρόβλημα όπου αυτοί οι σύγχρονοι διάλογοι δεν σέβονταν την τοπική γλώσσα σε χώρες όπως Ολλανδία.
  • Η Microsoft έχει ενεργοποιήσει μια νέα δυνατότητα που σας επιτρέπει να κάνετε κλικ σε ένα χρωματικό δείγμα για να χρησιμοποιήσετε αυτό το χρώμα ως δευτερεύον χρώμα.
  • Η Microsoft έχει βελτιωμένη υποστήριξη για προγράμματα ανάγνωσης οθόνης.

Το νέο MS Paint θα αρχίσει να κυκλοφορεί σε όλους τους χρήστες εκτός του προγράμματος Windows Insider στις αρχές του 2022.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *