Το Facebook θα αναγκάσει τους χρήστες που κινδυνεύουν να παραβιαστούν να  ενεργοποιήσουν τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων

Το Facebook θα αναγκάσει τους χρήστες που κινδυνεύουν να παραβιαστούν να ενεργοποιήσουν τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων

Το Facebook θα  λάβει μέτρα για να διασφαλίσει ότι οι χρήστες που κινδυνεύουν περισσότερο να παραβιαστούν δεν θα χάσουν τους λογαριασμούς τους από hackers. Το κοινωνικό δίκτυο έχει ενημερώσει το πρόγραμμά του Protect που σχεδιάστηκε για να παρέχει επιπλέον δυνατότητες ασφάλειας σε ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πολιτικούς, δημοσιογράφους και άλλους χρήστες που κινδυνεύουν. Tο Facebook ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να απαιτεί από τους χρήστες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα να ενεργοποιούν τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (two factor authentication). 

Ο ιστότοπος θα αρχίσει να εφαρμόζει τον νέο κανόνα τους επόμενους μήνες σε όλο τον κόσμο — για τα μέλη στις ΗΠΑ, η απαίτηση θα τεθεί σε ισχύ κάποια στιγμή από τα μέσα έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Το Facebook εξήγησε ότι εργάστηκε για να καταστήσει την εγγραφή και τη χρήση δύο παραγόντων στον ιστότοπό του «όσο το δυνατόν χωρίς τριβές για αυτές τις ομάδες ανθρώπων παρέχοντας καλύτερη εμπειρία χρήστη και υποστήριξη». Παραδέχτηκε ότι μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να μπορέσουν όλοι οι χρήστες να συμμορφωθούν με τον νέο κανόνα, καθώς δεν χρησιμοποιούν όλοι ενεργά την πλατφόρμα του. Αλλά το Facebook και η μητρική του εταιρεία φαίνεται να είναι ευχαριστημένοι με αυτό που είχαν δει στις πρώτες δοκιμές.

Το Facebook δοκίμασε για πρώτη φορά το Protect το 2018 και το πρόσφερε σε Αμερικανούς πολιτικούς ενόψει των Εκλογών στις ΗΠΑ του 2020. Επέκτεινε το εύρος του προγράμματος και το άνοιξε σε περισσότερους χρήστες στη συνέχεια. Ο ιστότοπος βρίσκεται πλέον σε καλό δρόμο για να κάνει το πρόγραμμα διαθέσιμο σε περισσότερες από 50 χώρες μέχρι το τέλος του έτους, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Ινδίας, όπου περισσότεροι εδρεύουν οι χρήστες του.

Ο Gleicher είπε ότι πάνω από 1,5 εκατομμύριο χρήστες έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα μέχρι στιγμής και 950.000 είχαν ήδη ενεργοποιήσει το 2FA. Είπε επίσης ότι το 2FA είναι μια δυνατότητα που δεν χρησιμοποιείται στην πλατφόρμα καθώς μόνο το 4 τοις εκατό των μηνιαίων χρηστών του ιστότοπου να το ενεργοποιούν. Ακόμα κι έτσι, δεν υπάρχουν σχέδια να απαιτηθεί από άτομα εκτός του προγράμματος Protect να το ενεργοποιήσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *