Το Spotify αφαιρεί άλμπουμ κορυφαίων κωμικών εν μέσω διαφωνίας σχετικά με τα δικαιώματα

Το Spotify αφαιρεί άλμπουμ κορυφαίων κωμικών εν μέσω διαφωνίας σχετικά με τα δικαιώματα

Εάν έχετε αναρωτηθεί πού πήγε το αγαπημένο σας κωμικό άλμπουμ στο Spotify, δεν είστε μόνοι. Το Spotify απέσυρε εκατοντάδες άλμπουμ κωμικών, αφού και η εταιρεία διαχείρισης δικαιωμάτων Spoken Giants σταμάτησε σε μια συμφωνία για δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Τα άλμπουμ που λείπουν προέρχονται από αστέρια όπως ο Kevin Hart, η Tiffany Haddish και ο John Mulaney.

Όπως και με προηγούμενες διαφωνίες τραγουδοποιών, αυτός ο τελευταίος αγώνας περιστρέφεται γύρω από την αντιστάθμιση περισσότερο από την απόδοση. Η Spoken Giants θέλει οι καλλιτέχνες της να λαμβάνουν δικαιώματα για τον χρόνο τους πίσω από το μικρόφωνο. Η εταιρεία δικαιωμάτων άρχισε να μιλά με διαδικτυακές υπηρεσίες την άνοιξη, αλλά έμαθε λίγο πριν την Αμερικανική Ημέρα των Ευχαριστιών ότι το Spotify θα παρουσιάζει τη δουλειά των κωμικών μέχρι να υπάρξει συμφωνία.

Το Spotify υπερασπίστηκε τον εαυτό του σε μια δήλωση στο Journal. Η εταιρεία είπε ότι πλήρωσε ένα «σημαντικό» χρηματικό ποσό για το κωμικό αυτό υλικό και «θα ήθελε» να συνεχίσει να πληρώνει, και ότι οι διανομείς και οι ετικέτες είχαν επίσης λόγο σχετικά με τις πληρωμές. Κάποιο υλικό παραμένει από αυτούς τους κωμικούς στο Spotify μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, αλλά πολύ περισσότερο από αυτό είναι διαθέσιμο μέσω αντιπάλων όπως η Apple Music.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Spotify θα συγκρουστεί με τους Spoken Giants. Εάν το Spotify έπρεπε επίσης να πληρώσει δικαιώματα συγγραφής, η υπηρεσία θα έπρεπε είτε να πληρώσει περισσότερα συνολικά (σαφώς το ιδανικό αποτέλεσμα της Spoken Giants) είτε να αφήσει στην άκρη μέρος του υπάρχοντος μεριδίου για διανομείς και ετικέτες. Είτε μπορεί να βλάψει τα αποτελέσματα του Spotify και δεν έχει πολύ περιθώριο ανάσα όταν τα μέσα έσοδα ανά άτομο ήταν περίπου 4,91 $ το τελευταίο τρίμηνο.

Ταυτόχρονα, όμως, η διαμάχη και η απομάκρυνση έρχονται σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη στιγμή. Με το live standup να απέχει ακόμα από αυτό που ήταν πριν από την πανδημία, ορισμένοι κωμικοί εξακολουθούν να εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από άλμπουμ και άλλες ψηφιακές κυκλοφορίες. Είναι ξεκάθαρα πρόθυμοι να βελτιώσουν αυτό το εισόδημα και μπορεί να αισθανθούν επιπλέον πόνο όταν χάσουν την υποστήριξη ενός βαρέων βαρών ροής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *