Το Google Photos’ Locked Folder κυκλοφορεί τώρα σε περισσότερα τηλέφωνα Android

Το Google Photos’ Locked Folder κυκλοφορεί τώρα σε περισσότερα τηλέφωνα Android

Η λειτουργία Locked Folder του Google Photos, η οποία υπόσχεται να κρατά τις ευαίσθητες φωτογραφίες εκτός του κύριου φακέλου φωτογραφιών σας, αρχίζει να διατίθεται σε τηλέφωνα που δεν είναι Pixel. Η Google είπε τον Σεπτέμβριο ότι η δυνατότητα θα κυκλοφορήσει σε περισσότερα τηλέφωνα Android «σύντομα» και φέρεται να έχει αρχίσει να εμφανίζεται σε ορισμένες συσκευές Samsung και OnePlus. Οι παλαιότερες συσκευές Pixel που δεν είχαν αρχικά πρόσβαση σε αυτό, το λαμβάνουν επίσης τώρα, με βάση τις δοκιμές μας.

Η λειτουργία σάς επιτρέπει να επιλέξετε συγκεκριμένες φωτογραφίες ή βίντεο και να τα τοποθετήσετε σε έναν κωδικό πρόσβασης ή φάκελο κλειδωμένο με βιομετρικά στοιχεία, αφαιρώντας τα από την κύρια ροή φωτογραφιών σας και κρατώντας τα μακριά από το cloud. Παρουσιάστηκε στα τηλέφωνα της Google (Pixel 3 και νεότερες εκδόσεις) τον Ιούνιο, αφού ανακοινώθηκε στην παρουσίαση I/O της Google τον Μάιο.

Στην παρουσίασή της, η Google χρησιμοποίησε το παράδειγμα των γονιών που κρύβουν από τα παιδιά τους φωτογραφίες ενός νεοαγορασμένου κουταβιού. Μια έγκυρη περίπτωση χρήσης σίγουρα, αν και υποψιάζομαι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανότατα θα τη χρησιμοποιήσουν για λιγότερο υγιεινές φωτογραφίες, ανακουφίζοντας το άγχος “τι θα συμβεί αν σύρουν πάρα πολλές φωτογραφίες προς τα πίσω και δουν τον πισινό μου” που μπορεί να προκύψει όταν εμφανίζουμε στους ανθρώπους φωτογραφίες από μια αφιλτράριστη βιβλιοθήκη. (Σίγουρα μια σχετική ανησυχία.)

Η λειτουργία θα πρέπει να είναι διαθέσιμη σε τηλέφωνα με Android 6 ή νεότερη έκδοση και μπόρεσα να αποκτήσω πρόσβαση σε αυτό στο Pixel 2 μου με Android 11 μεταβαίνοντας στις Φωτογραφίες > Βιβλιοθήκη > Βοηθητικά προγράμματα. Η Google είπε επίσης ότι η λειτουργία θα έρθει στην έκδοση iOS του Google Photos στις αρχές του επόμενου έτους.

Εάν διαθέτετε τη λειτουργία και θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε, αξίζει να σημειώσετε ότι οι φωτογραφίες που είναι αποθηκευμένες στον Κλειδωμένο φάκελο δεν θα δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας στο cloud και θα διαγραφούν εάν απεγκαταστήσετε το Google Photos ή σκουπίσετε τη συσκευή σας χωρίς να τις μεταφέρετε. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στη σελίδα υποστήριξης Κλειδωμένου φακέλου της Google.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *