Η AMD μπορεί να χρησιμοποιήσει τον κόμβο 4nm της Samsung για επεξεργαστές Chromebook

Η AMD μπορεί να χρησιμοποιήσει τον κόμβο 4nm της Samsung για επεξεργαστές Chromebook

Η AMD μπορεί σύντομα να συνεργαστεί με το  τσιπ Samsung προκειμένου να προετοιμάσει επεξεργαστές Chromebook 4nm, σύμφωνα με αναλυτή της JP Morgan.

Η AMD είχε συνεργαστεί στο παρελθόν μόνο με δύο εργοστάσια ημιαγωγών — την TSMC και την GlobalFoundries — αλλά εάν η αναφορά αποδειχθεί αληθής, η συνεργασία με τη Samsung μπορεί να επεκταθεί και στις κάρτες γραφικών.

Η συνεργασία μεταξύ της AMD και της GlobalFoundries, και αργότερα κυρίως της TSMC, διαρκεί πάνω από μια δεκαετία. Φαίνεται τώρα ότι η AMD μπορεί να θέλει να επεκτείνει την εμβέλειά της και να χρησιμοποιήσει τη διαδικασία 4LPP της Samsung στη δημιουργία νέων επεξεργαστών Chromebook. Αυτοί οι νέοι κόμβοι 4 nm είναι πιθανό να καταλήξουν στις αρχικές APU της AMD, οι οποίες είναι βελτιστοποιημένες για μεγάλη διάρκεια ζωής μπαταρίας με ελάχιστες απαιτήσεις ισχύος.

Εάν η AMD προχωρήσει πράγματι στη συνεργασία με τη Samsung, ορισμένα από τα προϊόντα της θα αλλάξουν σε σύγκριση με τα τσιπ που κατασκευάζονται στην TSMC. Είναι πιθανό η AMD να χρειαστεί να επανασχεδιάσει την IP της CPU και της GPU προκειμένου να την προσαρμόσει στη διαδικασία κόμβου 4LPP 4nm της Samsung. Αν και αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί μάλλον δαπανηρό, η διακλάδωση δεν είναι ποτέ κακή ιδέα και ο κόμβος διεργασίας 4 nm φαίνεται να είναι κατάλληλος για τις χαμηλές απαιτήσεις ενέργειας των Chromebook.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *