Τα Windows 11 μπορεί να επιβραδύνουν τις ταχύτητες NVMe SSD για πολλούς χρήστες

Τα Windows 11 μπορεί να επιβραδύνουν τις ταχύτητες NVMe SSD για πολλούς χρήστες

Πολλοί χρήστες ανέφεραν προβλήματα με τις ταχύτητες των SSD NVMe τους τελευταίους μήνες και φαίνεται ότι τα προβλήματα μπορούν να εντοπιστούν στα Windows 11. Οι αναφορές έχουν εμφανιστεί σε διάφορα διαδικτυακά φόρουμ και στο Reddit. Αρκετοί δείκτες αναφοράς υποστηρίζουν την αξιοπιστία αυτών των ισχυρισμών.

Διάφοροι χρήστες ανέφεραν πολλά διαφορετικά προβλήματα με τις μονάδες NVMe τους και ο Neowin συνέταξε μια λίστα με ορισμένες από τις αναφορές που βρέθηκαν σε όλο το Διαδίκτυο. Φαίνεται ότι η φύση του προβλήματος διαφέρει από μονάδα σε μονάδα δίσκου, ανάλογα με το μοντέλο, αλλά ο ένας κοινός παράγοντας είναι ότι όλα αυτά τα συστήματα χρησιμοποιούν Windows 11.

Ένα από τα ζητήματα αναφέρθηκε στο φόρουμ της Microsoft, όπου ένας χρήστης δήλωσε ότι η απόδοση τυχαίας εγγραφής του SSD του έχει μειωθεί στο μισό. Τα παρεχόμενα στιγμιότυπα οθόνης συγκρίνουν την απόδοση των Windows 11 με τα Windows 10 και προσδίδουν αξιοπιστία στον ισχυρισμό. Είναι αλήθεια ότι η ίδια μονάδα δίσκου είχε πολύ χειρότερη απόδοση κατά την εκτέλεση των Windows 11 από ό,τι με τα Windows 10.

Ορισμένες μονάδες NVMe έχουν επίσης χαμηλή απόδοση όταν πρόκειται για τις λειτουργίες εισόδου/εξόδου ανά δευτερόλεπτο (IOPS), αλλά και πάλι, αυτό ισχύει μόνο για τα Windows 11. Ένας χρήστης ανέφερε στο Windows Feedback Hub ότι οι ταχύτητες τυχαίας εγγραφής του NVMe M.2 και του SSD μειώθηκαν κατά το ήμισυ, ενώ ο χρόνος πρόσβασης ανάγνωσης τριπλασιάστηκε κατά την εκτέλεση των Windows 11. Ένα διαφορετικό νήμα Feedback Hub μιλά για κακή απόδοση εγγραφής και εγγραφής IOPS, όπως καθώς και υψηλή καθυστέρηση.

Ο Usama Jawad, συντάκτης στο Neowin, πραγματοποίησε επίσης ένα τεστ για να επιβεβαιώσει εάν οι αναφορές είναι αληθινές. Η δοκιμή της ίδιας μονάδας δίσκου στο CrystalDiskMark τόσο στα Windows 10 όσο και στα Windows 11 καταλήγει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μια σαφής πτώση στην απόδοση μεταξύ των δύο λειτουργικών συστημάτων.

Λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των αναφορών που υποδηλώνουν ότι υπάρχει πρόβλημα με τις ταχύτητες του  SSD NVMe ειδικά στα Windows 11, είναι σαφές ότι κάτι συμβαίνει. Είναι δύσκολο να εντοπιστεί το ακριβές πρόβλημα, αλλά μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με ορισμένα από τα προγράμματα οδήγησης στα Windows 11 που προκαλεί επιβράδυνση σε ορισμένους, αλλά όχι σε όλους τους SSD NVMe.

Η Microsoft δεν έχει λάβει ακόμη επίσημη θέση για αυτό το πρόβλημα. Ωστόσο, ένας υπάλληλος της Microsoft απάντησε σε ένα από τα νήματα του Reddit που ανέφερε το πρόβλημα, δηλώνοντας ότι η ομάδα συστημάτων αρχείων της Microsoft ερευνά την κατάσταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *