Η Nvidia δίνει επιτέλους καλά νέα για το μέλλον των GPU

Η Nvidia δίνει επιτέλους καλά νέα για το μέλλον των GPU

Η τρέχουσα έλλειψη κάρτας γραφικών έχει κάνει δύσκολο να είσαι παίκτης υπολογιστή. Ωστόσο, η Nvidia πιστεύει ότι υπάρχει ένα φως στο τέλος του τούνελ. Η εταιρεία αναμένει βελτίωση των προμηθειών μέχρι τα μέσα του 2022.  

Η Chief Financial Officer της Nvidia, Colette Kress, εξήγησε στο συνέδριο UBS Global TMT ότι η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει τις προμήθειες GPU κατά τη διάρκεια της έλλειψηςg. Συγκεκριμένα, η Nvidia ξόδεψε δισεκατομμύρια για να στηρίξει μακροπρόθεσμες συμφωνίες με διάφορους κατασκευαστές. Αυτή η δέουσα επιμέλεια θα πρέπει να οδηγήσει σε περισσότερες προμήθειες για την κατασκευή καρτών γραφικών, μειώνοντας έτσι τη συνολική έλλειψη.

«Η εταιρεία στο σύνολό της θα κάνει την κατάλληλη δουλειά για να συνεχίσει να προμηθεύεται περισσότερη ποσότητα, είπε ο Kress. «Μπορέσαμε να αναπτυχθούμε αρκετά καλά κατά τη διάρκεια αυτού του έτους, κάθε τρίμηνο, αυξανόμενοι διαδοχικά. Και συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε να το κάνουμε αυτό για το 4ο τρίμηνο».

Η Kress δεν είπε ακριβώς με ποιους κατασκευαστές έκανε συμφωνίες η Nvidia, αλλά η Samsung είναι πιθανή λόγω της αρχιτεκτονικής Ampere της Nvidia που βασίζεται στους κόμβους διεργασίας των 8 εκατομμυρίων. Ο Cress επεσήμανε ότι οι μακροπρόθεσμες συμφωνίες χρειάζονται λίγο χρόνο για να έχουν αντίκτυπο. Αν και η εταιρεία θα ήθελε πολύ να μειώσει τις τιμές, είπε ότι η Nvidia θέλει να περιμένει μέχρι να υπάρξει “λογικό ποσό προσφοράς” για να το κάνει αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *