Η Google ισχυρίζεται ότι το Chrome στα Windows είναι έως και 25,8% πιο γρήγορο

Η Google ισχυρίζεται ότι το Chrome στα Windows είναι έως και 25,8% πιο γρήγορο

Τον Οκτώβριο, η Google κυκλοφόρησε το Chrome 86 και μαζί του παρουσίασε μια νέα βελτίωση που ονομάζεται occlusion στο 100% των χρηστών των Windows. Στο ιστολόγιό της στο Chromium, η Google δημοσίευσε τώρα ορισμένα από τα δεδομένα που έχει συλλέξει σχετικά με τα οφέλη απόδοσης που εισάγονται από την occlusion . Το Google Chrome έχει θέματα με την ταχύτητα, αλλά με την occlusion ενεργοποιημένη, η Google κατάφερε να αποσπάσει ακόμη μεγαλύτερη απόδοση από το πρόγραμμα περιήγησης.

Εδώ και αρκετά χρόνια, το Chrome έχει μειώσει τη χρήση πόρων μειώνοντας την προτεραιότητα των καρτελών φόντου και των παραθύρων Chrome που ελαχιστοποιούνται. Αυτό που δεν έκανε, ωστόσο, ήταν να μειώσει την προτεραιότητα των ενεργών καρτελών στα παράθυρα του Chrome που βρίσκονταν στο παρασκήνιο αλλά δεν ήταν ελαχιστοποιημένες. Με τη νέα δυνατότητα occlusion , κατάφερε επίσης να μειώσει την προτεραιότητα των καρτελών που κρύβονται πίσω από άλλα προγράμματα των Windows.

Τώρα που η λειτουργία έχει ενεργοποιηθεί εδώ και αρκετούς μήνες, η Google έχει συλλέξει πληροφορίες και διαπίστωσε ότι η occlusion προσφέρει σημαντικά οφέλη απόδοσης. Τα κυριότερα σημεία είναι τα εξής:

  • 8,5% έως 25,8% ταχύτερη εκκίνηση
  • 3,1% μείωση στη χρήση μνήμης GPU
  • 20,4% λιγότερα καρέ απόδοσης συνολικά
  • 4,5% λιγότερες πελάτες που αντιμετωπίζουν σφάλματα απόδοσης
  • 3,0% βελτίωση στην καθυστέρηση πρώτης εισαγωγής
  • 6,7% μεγαλύτερη βελτίωση στο πρώτο περιεχόμενο Περιεχόμενη ζωγραφική 

Η συνεχής εύρεση δημιουργικών τρόπων βελτίωσης της απόδοσης του Chrome είναι πολύ σημαντική για την Google. Αυτή τη στιγμή κατέχει το 66,35% του μεριδίου αγοράς σε επιτραπέζιους υπολογιστές σύμφωνα με το StatCounter, αλλά όλα αυτά θα μπορούσαν να ξεφύγουν εάν εφησυχάσει. Με μια ταχύτερη εκκίνηση και μείωση των σφαλμάτων που εισάγει η occlusion , η Google είναι πολύ πιο πιθανό να κρατήσει τους χρήστες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *