Η Microsoft κυκλοφορεί νέο εργαλείο για τον εντοπισμό διαρροών μνήμης με το Edge

Η Microsoft κυκλοφορεί νέο εργαλείο για τον εντοπισμό διαρροών μνήμης με το Edge

Μια διαρροή μνήμης είναι ένα κοινό πρόβλημα στον προγραμματισμό όπου ένα κομμάτι κώδικα δεν διαχειρίζεται σωστά και δεν εκχωρεί τη μνήμη αφού σταματήσει να εκτελείται. Αυτό είναι ιδιαίτερα ανεπιθύμητο σε εφαρμογές μεγάλης διάρκειας όπου αυτά τα KB ακυκλοφόρητης μνήμης σωρεύονται με την πάροδο του χρόνου και έχουν ως αποτέλεσμα σημαντική υποβάθμιση της απόδοσης. Για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, η Microsoft παρουσίασε ένα νέο εργαλείο στο πρόγραμμα περιήγησής της Edge, το οποίο προσφέρει δυνατότητες εντοπισμού σφαλμάτων στους προγραμματιστές.

Σε μια ανάρτηση ιστολογίου, η Microsoft αποκάλυψε ότι το εργαλείο Detached Elements στη σουίτα Edge DevTools μπορεί να εξουσιοδοτήσει τους προγραμματιστές να διερευνήσουν τις διαρροές Document Object Model (DOM). Όπως υποδηλώνει το όνομα, θα σας δείξει μια λίστα με αποσπασμένα στοιχεία που μπορείτε να διερευνήσετε περαιτέρω.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα αποκολλημένα στοιχεία δεν είναι εγγενώς ανεπιθύμητα. Ορισμένες εφαρμογές όπως το Twitter προσαρτούν και αποσπούν σκόπιμα στοιχεία κατά τη φόρτωση της ροής σας. Τούτου λεχθέντος, η κατοχή μιας λίστας αποσπασμένων στοιχείων διασφαλίζει ότι οι προγραμματιστές μπορούν να βουτήξουν βαθύτερα στις δικές τους εφαρμογές και να διορθώσουν προβληματικές διαρροές DOM.

Η Microsoft δημοσίευσε μια δοκιμαστική εφαρμογή συνομιλίας , ώστε να μπορείτε να δοκιμάσετε τα Detached Elements μέσω του Edge. Η ανάρτηση ιστολογίου της εταιρείας περιέχει επίσης εκτενείς πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να διερευνήσετε διαρροές DOM σε αυτήν την εφαρμογή, καθώς και εφαρμογές πραγματικού κόσμου. Ο πίνακας Detached Elements είναι διαθέσιμος από το Edge 97 και μπορείτε να υποβάλετε σχόλια σχετικά με αυτό στη Microsoft μέσω του εικονιδίου σχολίων στην επάνω δεξιά γωνία του Edge DevTools.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *