Το επόμενο κινητό σας Xiaomi μπορεί να έχει περισσότερη διάρκεια μπαταρίας για το ίδιο μέγεθος.

Το επόμενο κινητό σας Xiaomi μπορεί να έχει περισσότερη διάρκεια μπαταρίας για το ίδιο μέγεθος.

H χωρητικότητα της μπαταρίας ήταν αλματώδης από τις αρχές της δεκαετίας του 2010, όταν δεν ήταν ασυνήθιστο να βλέπουμε μπαταρίες με χωρητικότητα 2.000 mAh ή πολύ χαμηλότερη. Αυτές τις μέρες, τα 4.000 mAh τείνουν να είναι το ελάχιστο για πολλές μάρκες, αλλά η Xiaomi ανακοίνωσε τώρα νέα τεχνολογία που της επιτρέπει να συμπιέζει ακόμη μεγαλύτερη χωρητικότητα στο ίδιο μέγεθος μπαταρίας.

Η εταιρεία ανακοίνωσε νέα τεχνολογία μπαταρίας που διατηρεί τον ίδιο όγκο μπαταρίας αλλά αυξάνει τη χωρητικότητα έως και 10%. Αυτό γίνεται εφικτό χάρη στη νέα τεχνολογία μπαταριών υψηλής περιεκτικότητας σε πυρίτιο, η οποία προσφέρει τριπλάσια αύξηση στην περιεκτικότητα σε πυρίτιο της μπαταρίας, μαζί με αναβαθμισμένη συσκευασία και το λεγόμενο τσιπ «Fuel Gauge».

Πιο συγκεκριμένα, η Xiaomi λέει ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας μπορεί να αυξηθεί κατά 100 λεπτά με τη νέα τεχνολογία. Υποθέτουμε ότι αυτό εξαρτάται από τη χωρητικότητα της μπαταρίας του τηλεφώνου και άλλους παράγοντες (π.χ. αν έχει υψηλό ρυθμό ανανέωσης, τον τύπο του chipset κ.λπ.).

Πότε θα δούμε αυτή την τεχνολογία;

Η Xiaomi λέει ότι η νέα τεχνολογία μπαταριών της θα παραχθεί μαζικά το δεύτερο εξάμηνο του 2022. Αυτό το χρονοδιάγραμμα υποδηλώνει ότι θα δούμε τις πρώτες εμπορικές συσκευές με την τεχνολογία είτε στα τέλη του 2022 είτε στις αρχές του 2023. Επομένως, δεν θα δείτε αυτό στη σειρά Xiaomi 12 μόλις.

Αυτό εξακολουθεί να ακούγεται σαν μια πολύ ευπρόσδεκτη αναβάθμιση, ειδικά στη σημερινή εποχή που το 5G και οι οθόνες υψηλού ρυθμού ανανέωσης εξαντλούν ακόμη περισσότερο την μπαταρία. Θα πρέπει επίσης να είναι ένα όφελος για συσκευές όπως τα πτυσσόμενα με όστρακα, οι οποίες τείνουν να έχουν μικρότερες μπαταρίες από τα συμβατικά smartphone. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ελαφρώς λεπτότερα ή μικρότερα συμβατικά τηλέφωνα, καθώς η εταιρεία θα μπορούσε θεωρητικά να συρρικνώσει ελαφρώς τη χωρητικότητα και να εξακολουθεί να προσφέρει την ίδια διάρκεια ζωής της μπαταρίας όπως πριν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *