Η Microsoft σχεδόν έτοιμη με μια επιδιόρθωση για επιβραδύνσεις SSD NVMe

Η Microsoft σχεδόν έτοιμη με μια επιδιόρθωση για επιβραδύνσεις SSD NVMe

Ένα πρόβλημα με τα Windows 11 επιβραδύνει ορισμένους SSD NVMe και εντοπίστηκε για πρώτη φορά πριν από μήνες, όταν το σύστημα ήταν ακόμα σε στάδιο beta. Το πρόβλημα δεν έχει επιδιορθωθεί από τότε και πρόσφατα αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά από αρκετούς χρήστες του Reddit. Ως αποτέλεσμα, η Microsoft έχει επιτέλους αναγνωρίσει το πρόβλημα και ήδη εργάζεται για μια επιδιόρθωση.

Στην πραγματικότητα, η εταιρεία είναι πολύ κοντά στην κυκλοφορία ενός patch. Σε ένα έγγραφο υποστήριξης, η Microsoft περιγράφει τον λόγο πίσω από τις επιβραδύνσεις και λέει ότι σχετίζεται με το ημερολόγιο NTFS USN και την ενεργοποίηση περιττών ενεργειών κάθε φορά που πραγματοποιείται μια λειτουργία εγγραφής. Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι το περιοδικό USN είναι πάντα ενεργό στη μονάδα δίσκου C:.

Η προαιρετική ενημέρωση KB5007262A υποτίθεται ότι θα το διορθώσει και θα είναι διαθέσιμη πολύ σύντομα και δεδομένου του πόσο διαδεδομένο είναι το πρόβλημα, συνιστάται ιδιαίτερα να εγκαταστήσετε την ενημέρωση, ειδικά εάν εκτελείτε το λειτουργικό σύστημα από έναν γρήγορο NVMe SSD.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *