Το Twitter ζητά από τον δικαστή να απορρίψει τη μήνυση του Τραμπ για την απαγόρευση

Το Twitter ζητά από τον δικαστή να απορρίψει τη μήνυση του Τραμπ για την απαγόρευση

Δεν θα σας εκπλήξει αν ακούσετε ότι το Twitter πολεμά για την αγωγή του πρώην προέδρου  Τραμπ.  Το Twitter ζήτησε από έναν δικαστή να απορρίψει τη μήνυση καθώς φέρεται να παρερμηνεύει και να απειλεί τα δικαιώματα ελευθερίας του λόγου με την Πρώτη Τροποποίηση της εταιρείας. Το κοινωνικό δίκτυο σημείωσε ότι ήταν μια ιδιωτική εταιρεία που δεν είναι υποχρεωμένη να φιλοξενεί ομιλία που δεν της αρέσει και ότι ο Τραμπ παραβίασε επανειλημμένα τους κανόνες με τους οποίους συμφώνησε όταν επέλεξε να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία. Μια αναγκαστική ανατροπή της απαγόρευσης θα αμφισβητούσε τις «θεμελιώδεις αρχές του συνταγματικού δικαίου», ανέφερε το Twitter.

Επιπλέον, το Twitter υποστήριξε τις συντακτικές του επιλογές που σχετίζονται με βασικές ανησυχίες του κοινού, συμπεριλαμβανομένων απειλών για μια ειρηνική μετάβαση στον Λευκό Οίκο, καθώς και δηλώσεων που θα μπορούσαν να προωθήσουν «περαιτέρω βία». Η εταιρεία απλώς επισήμανε τα tweets του Τραμπ ως παραπλανητικά ενόψει της επίθεσης στο Καπιτώλιο της 6ης Ιανουαρίου, αλλά τον απαγόρευσε αφού συνέχισε.

Ο κύριος δικηγόρος John Coale υποστήριξε ότι το Twitter είναι “κρατικός παράγοντας”, καθώς το άρθρο 230 του νόμου περί ευπρέπειας των επικοινωνιών   που το αναγκάζει να τιμήσει την Πρώτη Τροποποίηση όπως κάνει η κυβέρνηση. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης του Μπάιντεν έχει αντιταχθεί σε αυτήν την ερμηνεία σε δικαστική κατάθεση, ωστόσο, δηλώνοντας ότι το άρθρο 230 προορίζεται μόνο για την προστασία έναντι της ευθύνης και όχι για τη ρύθμιση της ομιλίας αξιωματούχων όπως ο πρώην Πρόεδρος.

Ο Τραμπ δεν περιμένει να επιστρέψει στο Twitter, το Facebook και άλλα κοινωνικά δίκτυα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το Truth Social σε μια προσπάθεια να επιτρέψει στον εαυτό του και σε άλλους συντηρητικούς που έχουν αισθανθεί φιμωμένοι από τις εταιρείες τεχνολογίας. Ωστόσο, εάν το Twitter πετύχει το αίτημα απόλυσης, ο Τραμπ δεν θα έχει πολλές επιλογές από το να εγκαταλείψει την πάλαι ποτέ προτιμώμενη πλατφόρμα του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *