Η Microsoft λαμβάνει μέτρα για να βελτιώσει το νέο μενού του δεξιού κλικ των Windows 11

Η Microsoft λαμβάνει μέτρα για να βελτιώσει το νέο μενού του δεξιού κλικ των Windows 11

Το μενού περιβάλλοντος που εμφανίζεται όταν κάνετε δεξί κλικ  σε μια συντόμευση ή ένα εικονίδιο έχει επανασχεδιαστεί με μοντέρνα εμφάνιση στα Windows 11. Η ίδια η ιδέα του σύγχρονου μενού περιβάλλοντος είναι να σας παρέχει λιγότερες επιλογές που είναι πάντα χρήσιμες και ισχύουν για τη συντόμευση ή το εικονίδιο που έχετε κάνει δεξί κλικ.

Οι αξιωματούχοι της Microsoft δήλωσαν προηγουμένως ότι η εταιρεία θέλει να αντιμετωπίσει τα ζητήματα απόδοσης, το εξαιρετικά μακρύ και κακώς οργανωμένο μενού περιβάλλοντος των Windows 10 με ένα επανασχεδιασμένο μενού στα Windows 11 έκδοση 21H2.

Το μενού περιβάλλοντος των Windows είναι ένα σημαντικό μέρος του File Explorer. Πολλές εντολές ή ενέργειες περιλαμβάνονται στην ίδια τη διαδικασία του Explorer, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε επιδόσεις και άλλα προβλήματα όταν το μενού είναι γεμάτο με ανεπιθύμητες επιλογές. Για να μειώσει το bloatware, η Microsoft σχεδίασε μια νέα γραμμή εντολών για να φιλοξενήσει κοινά χαρακτηριστικά όπως η αντιγραφή και η αποκοπή.

Windows 11 context menu design

Οι σημαντικές εντολές του μενού περιβάλλοντος τοποθετούνται πλέον σε μια σειρά και κάνουν τα πράγματα καλύτερα για τους χρήστες. Άλλες επιλογές, όπως το “Άνοιγμα” και το “Άνοιγμα με” ομαδοποιούνται για να μειώσουν το χώρο. Το μενού περιβάλλοντος είναι πλέον πολύ πιο συμπαγές και μοντέρνο, αλλά υπάρχουν δύο προβλήματα με τη νέα προσέγγιση: καθυστερημένη/αργή απόδοση και εντολές που λείπουν.

Το νέο μενού περιβάλλοντος των Windows 11 αναμένεται να γίνει καλύτερη εναλλακτική του κλασικού μενού, αλλά η αναμόρφωση WinUI και Fluent Design θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά αργή κατά καιρούς. Ευτυχώς, η Microsoft γνωρίζει τα ζητήματα αξιοπιστίας και τα περισσότερα από τα σφάλματα θα διορθωθούν σε μια μελλοντική έκδοση των Windows 11.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *