Ορισμένοι χρήστες λένε ότι η υποδοχή κάρτας SD του νέου MacBook Pro απλά δεν λειτουργεί.

Ορισμένοι χρήστες λένε ότι η υποδοχή κάρτας SD του νέου MacBook Pro απλά δεν λειτουργεί.

Η νέα σειρά MacBook Pro της Apple φορητών υπολογιστών έχει κάνει πολύ δρόμο για να διορθώσει πολλά από αυτά που δεν πήγαιναν καλά με τις προηγούμενες προσπάθειες της εταιρείας για Mac. Μέρος αυτού ήταν η επαναφορά πολύ μεγαλύτερης ποικιλίας στις προσφερόμενες θύρες – ωστόσο είναι ακριβώς αυτό που προφανώς προκαλεί προβλήματα σε ορισμένους χρήστες Mac.

Ορισμένοι χρήστες στα φόρουμ MacRumors έχουν εκφράσει την απογοήτευσή τους με την υποδοχή κάρτας SD στο νέο MacBook Pro, το οποίο επέστρεψε στο MacBook Pro του 2021 μετά από απουσία μισής δεκαετίας. Ανησυχητικά, τα παράπονα καλύπτουν μια μεγάλη ποικιλία καταστάσεων, καθιστώντας δύσκολο να εντοπίσουμε ακριβώς τι πάει στραβά.

Το νήμα ξεκίνησε από τον χρήστη 0071284, ο οποίος εξήγησε ότι έχουν αρκετές κάρτες SD που δεν αναγνωρίζονται από το νέο τους MacBook Pro. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιεί την εξωτερική συσκευή ανάγνωσης καρτών USB-C σε SD της Apple, το 0071284 λέει ότι το Mac τους δεν έχει κανένα πρόβλημα να διαβάσει τις κάρτες τους.

Το πρόβλημα φαίνεται να επηρεάζει και διαφορετικές κάρτες ίδιας χωρητικότητας. Ο χρήστης του φόρουμ wilberforce δηλώνει ότι η κάρτα SD Sony των 64 GB λειτουργεί στο MacBook Pro, αλλά η κάρτα SD SanDisk των 64 GB δεν λειτουργεί. Πρόσθεσαν ότι έχουν δοκιμάσει κάθε είδους κάρτες SD από διαφορετικούς κατασκευαστές και με διαφορετικές χωρητικότητες, με την πιθανότητα επιτυχίας να φαίνεται «εντελώς τυχαία».

Για ορισμένα άτομα, το MacOS θα μπορούσε να πάρει λίγα λεπτά για να αναγνωρίσει την κάρτα SD και να εμφανίσει τα περιεχόμενά της στο Finder. Ακόμα κι έτσι, αυτό είχε ως αποτέλεσμα μερικές φορές το Finder να συντριβεί. Ορισμένοι χρήστες προσπάθησαν να μορφοποιήσουν τις κάρτες τους, κάτι που δεν βοήθησε.

Αν και είναι βεβαίως πιθανό ότι μερικά από τα σφάλματα έγκεινται σε παλιές ή ξεπερασμένες κάρτες SD, αμφιβάλλουμε ότι μπορεί να ευθύνεται εξ ολοκλήρου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες. Πράγματι, το γεγονός ότι ορισμένες κάρτες φαίνονται να λειτουργούν τέλεια σε ένα εξωτερικό dongle κάρτας SD, αλλά στη συνέχεια εμφανίζουν ένα μήνυμα σφάλματος όταν εισάγονται απευθείας σε ένα MacBook Pro υποδηλώνει ότι το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται στον ίδιο τον φορητό υπολογιστή.

Δεν είναι μια ευοίωνη επιστροφή για την υποδοχή κάρτας SD στο MacBook Pro της Apple. Η εταιρεία επικρίθηκε για πολλά χρόνια για τον εξορθολογισμό των φορητών υπολογιστών της ώστε να χρησιμοποιούν μόνο υποδοχές USB-C. Αν και αυτό παραμένει στο MacBook Air, η Apple προφανώς θεώρησε ότι ήταν σωστό να παραχωρήσει σε αυτό το σημείο με το MacBook Pro, όπου οι απαιτητικοί φόρτοι εργασίας που συχνά περιλαμβάνουν κάρτες SD είναι περισσότερο ο κανόνας. Εάν η υποδοχή κάρτας SD είναι εδώ για να μείνει, οι χρήστες Mac θα ελπίζουν ότι η Apple μπορεί να διορθώσει αυτό το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *