Το τελευταίο MacBook Pro της Apple ισοπεδώνει το Mac Pro σε μια νέα δοκιμή

Το τελευταίο MacBook Pro της Apple ισοπεδώνει το Mac Pro σε μια νέα δοκιμή

Τα νέα τσιπ  της Apple δεν M1 Max και M1 Pro  έχουν λάβει  παρά υψηλούς επαίνους από την κυκλοφορία τους στα πιο πρόσφατα MacBook Pro. Τώρα, ένα πρόσφατο σημείο αναφοράς τα συγκρίνει με το Mac Pro του 2019 — και δεν είναι καλά νέα για την επιφάνεια εργασίας των 6.000 $.

Σε μια δοκιμή αναφοράς , το νέο MacBook Pro αποδείχθηκε έως και τρεις φορές ταχύτερο από το Mac Pro. Τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του Mac Pro;

Υπήρξαν πολλά σημεία αναφοράς που συγκρίνουν το M1 Max και το M1 Pro με πλατφόρμες που βασίζονται στα Windows, αλλά τα πιο πρόσφατα και καλύτερα τσιπ της Apple σπάνια έχουν δοκιμαστεί έναντι της προηγούμενης έκδοσης υψηλής ποιότητας, του Mac Pro 2019 που βασίζεται στην Intel.

Ο σκοπός της δοκιμής ήταν να μετρήσει πόσο χρόνο χρειάστηκε το νέο MacBook Pro για να πραγματοποιήσει εξαγωγές βίντεο ProRes και στη συνέχεια να ελέγξει πόσο χρόνο χρειάζεται το Mac Pro για να κάνει το ίδιο. Πραγματοποιήθηκε μια πρόσθετη δοκιμή όπου το Mac Pro ήταν εξοπλισμένο με μια κάρτα Afterburner, με σκοπό να αυξήσει την ταχύτητα εξαγωγής βίντεο.

Στη δοκιμή ταχύτητας εξαγωγής ProRes, το M1 Max MacBook Pro χρειάστηκε μόνο 76 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει την εργασία. Το Mac Pro χρειάστηκε πολύ περισσότερο: 233 δευτερόλεπτα. Όταν ήταν εξοπλισμένο με την κάρτα Afterburner, ο χρόνος μειώθηκε στα 153 δευτερόλεπτα.

Αυτό σημαίνει ότι το MacBook Pro που βασίζεται σε M1 Max είναι έως και τρεις φορές πιο γρήγορο από το Mac Pro που βασίζεται σε Intel (τουλάχιστον σε αυτό το σενάριο) και δύο φορές πιο γρήγορο σε σύγκριση με το Mac Pro με κάρτα Afterburner. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για το νέο τσιπ M1 Max, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι το Mac Pro ήταν πάντα το καλύτερο που είχε να προσφέρει η Apple.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *