Η Microsoft αρχίζει να καταργεί σημαντικές δυνατότητες του Πίνακα Ελέγχου στα Windows 11

Η Microsoft αρχίζει να καταργεί σημαντικές δυνατότητες του Πίνακα Ελέγχου στα Windows 11

O Πίνακας Ελέγχου των Windows κυκλοφορεί εδώ και καιρό και ήταν η προεπιλεγμένη εφαρμογή για τη διαχείριση των ρυθμίσεων στα Windows 7 ή παλαιότερες εκδόσεις. Από την κυκλοφορία των Windows 8, η Microsoft άρχισε να εστιάζει σε μια σύγχρονη εναλλακτική του Πίνακα Ελέγχου και είναι αποφασισμένη να μετεγκαταστήσει τις παλαιού τύπου λειτουργίες στην εφαρμογή ρυθμίσεων σε μια μελλοντική έκδοση των Windows 11.

Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία έχει μετακινήσει τμήματα του τον Πίνακα Ελέγχου στις σύγχρονες Ρυθμίσεις, με τη μετάβαση να γίνεται αργή μετά την κυκλοφορία της Ενημερωμένης έκδοσης των Windows 10 Μαΐου 2020. Από τα Windows 11, ωστόσο, η μετεγκατάσταση φαίνεται να γίνεται με αρκετά γρήγορο ρυθμό.

Η προσέγγιση της Microsoft με τη μετεγκατάσταση του Πίνακα Ελέγχου είναι αρκετά απλή. Η εταιρεία θέλει να καταργήσει τις σελίδες του Πίνακα Ελέγχου μόνο όταν η εναλλακτική της σελίδας είναι έτοιμη στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Ξεκινώντας με τα Windows 11 έκδοση 22H2, προσπαθώντας να κάνετε κλικ στη σελίδα “Προγράμματα & δυνατότητες” του Πίνακα Ελέγχου θα ανακατευθύνει αυτόματα τους χρήστες στις Ρυθμίσεις.

Οι σύνδεσμοι προς Προγράμματα και δυνατότητες στον Πίνακα Ελέγχου θα ανοίξουν την εφαρμογή Ρυθμίσεις των Windows στο Build 22523 ή νεότερη έκδοση. O Πίνακας Ελέγχου είναι πιθανό να παραμείνει μέρος της επόμενης μεγάλης ενημέρωσης λειτουργιών των Windows 11 και θα χάσει μόνο ορισμένες λειτουργίες.

Η πειραματική σημαία για την απενεργοποίηση της σελίδας του Πίνακα Ελέγχου “Προγράμματα και δυνατότητες” εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2020. Η Microsoft δοκιμάζει αυτήν τη συγκεκριμένη αλλαγή για περισσότερο από ένα χρόνο, ώστε οι χρήστες να αποστέλλονται στις κατάλληλες σελίδες στις Ρυθμίσεις των Windows.

Η σελίδα Προγράμματα και δυνατότητες που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε εγκατεστημένες εφαρμογές έχει μετακινηθεί στο “Εφαρμογές και δυνατότητες” στις Ρυθμίσεις, η οποία έχει ήδη όλες τις λειτουργίες που παρέχονται από τον Πίνακα Ελέγχου.

Οι ρυθμίσεις των Windows βελτιώνονται

Επιπλέον, η σελίδα Ενημερώσεις των Windows του Πίνακα Ελέγχου έχει πλέον μετακινηθεί σε μια νέα ενότητα που ονομάζεται “Κατάργηση εγκατάστασης ενημερώσεων” στην εφαρμογή Ρυθμίσεις.Oι Ρυθμίσεις των Windows σάς επιτρέπουν τελικά να απεγκαταστήσετε τις Ενημερώσεις των Windows χωρίς να πλοηγηθείτε στον Πίνακα Ελέγχου.

Λάβετε υπόψη ότι η εφαρμογή Ρυθμίσεις έχει όλες τις λειτουργίες που προσφέρονται σε αυτές τις σελίδες του Πίνακα Ελέγχου, αλλά αυτή η αλλαγή θα μπορούσε να είναι μια απογοήτευση για όσους προτιμούν να χρησιμοποιούν παλαιού τύπου λειτουργίες όπως ο Πίνακας Ελέγχου για αυτές τις εργασίες ή απλώς έχουν συνηθίσει στην παλιά διάταξη του λειτουργικού συστήματος .

Στην πραγματικότητα, η εφαρμογή Ρυθμίσεις έχει πιο προηγμένες λειτουργίες σε σύγκριση με την εφαρμογή Πίνακας Ελέγχου.

Οι ημέρες του Πίνακα Ελέγχου είναι αριθμημένες

Αυτή η αλλαγή είναι ένα άλλο σημάδι ότι οι ημέρες του Πίνακα Ελέγχου ενδέχεται να είναι λίγες. Η σελίδα Προγράμματα & Δυνατότητες είναι μια από τις πιο χρησιμοποιούμενες λειτουργίες του Πίνακα Ελέγχου και τελικά μεταφέρθηκε στις Ρυθμίσεις των Windows 11.

Η πλήρης εξάλειψη του κλασικού Πίνακα Ελέγχου θα έπαιρνε ακόμα λίγο χρόνο, αλλά θα μπορούσε να συμβεί σε λίγα χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *