Το εργαλείο Web Capture στο Microsoft Edge τώρα «λειτουργεί» και σε αρχεία PDF

Το εργαλείο Web Capture στο Microsoft Edge τώρα «λειτουργεί» και σε αρχεία PDF

Ο Microsoft Edge επέτρεψε τη λήψη προσαρμοσμένων στιγμιότυπων οθόνης περιεχομένου web χρησιμοποιώντας το εργαλείο Web Capture, αλλά ποτέ δεν λειτούργησε για αρχεία PDF μέχρι σήμερα. Το πιο πρόσφατο Canary Build του Microsoft Edge επιτρέπει το κουμπί Web Capture ακόμα και όταν η καρτέλα έχει ανοίξει ένα αρχείο PDF.

Ακόμη και στην πιο πρόσφατη σταθερή έκδοση του προγράμματος περιήγησης ιστού Microsoft Edge, το κουμπί λήψης Ιστού και η επιλογή στο μενού έλλειψης παραμένουν γκρι όταν μια καρτέλα εμφανίζει ένα αρχείο PDF. Ωστόσο, αυτή η συμπεριφορά έχει αλλάξει στην τελευταία έκδοση Canary ή στην πειραματική έκδοση του προγράμματος περιήγησης ιστού που βασίζεται σε Chromium. Αν και το εργαλείο δεν λειτουργεί άψογα, το γεγονός ότι η Microsoft το επιτρέπει αυτό αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι η δυνατότητα είναι διαθέσιμη για αρχεία PDF.

Web Capture Tool in Microsoft Edge works with PDF Files

Το Web Capture είναι ένα ισχυρό εργαλείο που ξεπέρασε το εργαλείο Web Notes. Λειτουργεί μέσω του Διαδικτύου. Ακόμη και ο Mozilla Firefox έχει εδώ και καιρό ένα. Η λειτουργία επιτρέπει τη γρήγορη λήψη στιγμιότυπων οθόνης για αντιγραφή ή κοινή χρήση. Το Web Capture μπορεί επίσης να επισημαίνει πλήρεις ιστοσελίδες με κύλιση, όπως στο Android. Η Microsoft έχει δηλώσει προηγουμένως ότι αναπτύσσει ενεργά πρόσθετες λειτουργίες, όπως προσθήκη μελανιού ή επισημάνσεων στις λήψεις, λήψη πλήρων ιστοσελίδων και κύλιση κατά τη σήμανση.

Όλες αυτές οι πρακτικές και χρήσιμες λειτουργίες επέτρεψαν στους χρήστες του Διαδικτύου να καταγράφουν γρήγορα στιγμιότυπα οθόνης επιλεκτικών περιοχών, να προσθέτουν παρατηρήσεις και να τις μοιράζονται εύκολα σε πολλές πλατφόρμες που βασίζονται στον ιστό, συμπεριλαμβανομένων εργαλείων συνεργασίας γραφείου.

Φαίνεται ότι η Microsoft επιτρέπει τώρα σταδιακά τη χρήση του εργαλείου Web Capture κατά την προβολή ενός αρχείου PDF. Η εταιρεία επέλεξε να απενεργοποιήσει τη δυνατότητα όταν το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Edge εμφάνιζε ένα αρχείο PDF. Ο Redditor πουπρώτη ανακάλυψε γιαφορά τη δυνατότητα εφαρμογής του εργαλείου σε αρχεία PDF έδειξε ότι το εργαλείο είναι πολύ πειραματικό στη φύση του. Με άλλα λόγια, η Microsoft εργάζεται πάνω στο χαρακτηριστικό. Ωστόσο, καθώς το χαρακτηριστικό έχει εμφανιστεί στην έκδοση Canary, θα πρέπει τελικά να μπει στη σταθερή έκδοση του προγράμματος περιήγησης ιστού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *