Ο ενημερωμένος νόμος περί πνευματικών δικαιωμάτων της Μαλαισίας φυλακίζει τους πειρατές λογισμικού  έως και 20 χρόνια

Ο ενημερωμένος νόμος περί πνευματικών δικαιωμάτων της Μαλαισίας φυλακίζει τους πειρατές λογισμικού έως και 20 χρόνια

Η παράνομη ροή μπορεί να είναι ιδιαίτερα δαπανηρή στη Μαλαισία. Η χώρα έχει εγκρίνει τροποποιήσεις στον νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων που τιμωρούν όσους επιτρέπουν τη ροή πειρατών. Άτομα που προσφέρουν υπηρεσίες ροής και συσκευές που βλάπτουν   τους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόστιμα ίσο με 2.377 $ ή περισσότερα, ποινές φυλάκισης έως 20 χρόνια ή και τα δύο.

Ο επικαιροποιημένος νόμος αποθαρρύνει επίσης τις εταιρείες είτε να συμμετέχουν στην πειρατεία ροής είτε να ανέχονται την παρουσία της. Εάν οι διαχειριστές δεν μπορούν να αποδείξουν ότι αγνοούσαν μια παράβαση και ότι έκαναν “όλη τη δέουσα επιμέλεια” για να σταματήσουν τέτοιες πράξεις, θα θεωρηθούν ένοχοι για το σχετικό έγκλημα.

Οι νόμοι περί πνευματικών δικαιωμάτων παγκοσμίως καλύπτουν συχνά την ψηφιακή πειρατεία, αλλά μερικοί από αυτούς σχεδιάστηκαν για την αντιμετώπιση των λήψεων και άλλων, παλαιότερων μορφών bootlegging. Αυτό ήταν ένα πρόβλημα για τη Μαλαισία, η οποία δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων εναντίον ατόμων που πουλούσαν συσκευές ροής προσανατολισμένες στην πειρατεία έως ότου μια απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου επέτρεπε αυτές τις υποθέσεις.

Οι πιθανές τιμωρίες είναι αυστηρές και η διατύπωση υποδηλώνει ότι μπορεί να είναι δύσκολο για ορισμένες εταιρείες να αποφύγουν την εμπλοκή με αδίστακτους υπαλλήλους. Ωστόσο, αυτό δείχνει πώς ορισμένες χώρες μπορεί να αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα τη πειρατική ροή μέσω της νομοθεσίας και μπορεί να ευχαριστήσει τις ΗΠΑ και άλλα βασίζονται στα πνευματικά δικαιώματα, καθώς ανησυχούν ότι οι γείτονές τους μπορεί να ανεχτούν παράνομες υπηρεσίες Διαδικτύου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *