Η Meta προσπαθεί να βρει τα άτομα που δημιούργησαν περισσότερους από 39.000 ιστότοπους ηλεκτρονικού ψαρέματος

Η Meta προσπαθεί να βρει τα άτομα που δημιούργησαν περισσότερους από 39.000 ιστότοπους ηλεκτρονικού ψαρέματος

Η Meta λαμβάνει νομικά μέτρα για να διακόψει μια μεγάλης κλίμακας εκστρατεία ηλεκτρονικού ψαρέματος. Τη Δευτέρα, η εταιρεία κατέθεσε ομοσπονδιακή αγωγή για να «αποκαλύψει τις ταυτότητες» μιας ομάδας ανθρώπων που δημιούργησε περισσότερους από 39.000 ιστότοπους που είχαν σχεδιαστεί για να ξεγελάσουν τους χρήστες του Facebook, του Instagram και του WhatsApp ώστε να βήξουν τα διαπιστευτήριά τους.

Η εταιρεία λέει ότι οι απατεώνες χρησιμοποίησαν την υπηρεσία αναμετάδοσης Ngrok για να ανακατευθύνουν τους ανθρώπους στους ιστότοπούς τους με τρόπο που τους επέτρεπε να κρύψουν τις ενέργειές τους. «Αυτό τους επέτρεψε να αποκρύψουν την πραγματική τοποθεσία των ιστοτόπων ηλεκτρονικού ψαρέματος και τις ταυτότητες των παρόχων διαδικτυακής φιλοξενίας και των κατηγορουμένων», είπε ο Μέτα. Από τον περασμένο Μάρτιο, η εταιρεία άρχισε να συνεργάζεται με την υπηρεσία αναμετάδοσης για να αναστείλει “χιλιάδες” URL που συνδέονται με την καμπάνια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιεί την απειλή νομικών ενεργειών για να προσπαθήσει να σταματήσει μια εκστρατεία ηλεκτρονικού ψαρέματος. Το 2019 και το 2020, η εταιρεία υπέβαλε αγωγές κατά των OnlineNIC και Namecheap, δύο καταχωρητών ονομάτων τομέα που είχαν επιτρέψει σε hackers διεκδικήσουν τομείς όπως το instagrambusinesshelp.com και το whatsappdownload.site. Ωστόσο, η κλίμακα αυτής της καμπάνιας φαίνεται να είναι μικρότερη από αυτές που έχουν ενεργοποιηθεί το OnlineNIC και το Namecheap. Όταν η Meta μήνυσε την τελευταία εταιρεία το 2020, είπε ότι είχε καταχωρήσει 45 domains που δημιουργήθηκαν ρητά για να μπερδέψουν τους ανθρώπους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *