Η Apple κλείνει περισσότερα καταστήματα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων COVID-19

Η Apple κλείνει περισσότερα καταστήματα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων COVID-19

Ένα σωρό Apple Stores σε όλες τις ΗΠΑ και τον Καναδά δεν θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τις αγορές των διακοπών της τελευταίας στιγμής . Οτεχνολογικός γίγαντας έκλεισε προσωρινά οκτώ τοποθεσίες λόγω αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 τόσο μεταξύ του κοινού όσο και μεταξύ των εργαζομένων του. Η Apple συνήθως κλείνει ένα κατάστημα λιανικής εάν περίπου το 10 τοις εκατό των εργαζομένων της είχαν βρεθεί θετικοί στον COVID-19, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων. 

Οι ακόλουθες τοποθεσίες είναι κλειστές από την Τρίτη:

  • Dadeland στο Μαϊάμι
  • The Gardens Mall στο Palm Beach
  • Lenox Square στο Atlanta
  • Cumberland Mall στο Atlanta
  • Highland Village στο Houston
  • Summit Mall στο Οχάιο
  • Pheasant Lane στο New Hampshire
  • Sainte-Catherine στο Μόντρεαλ

Η εταιρεία επίσης έκλεισε καταστήματα στη Χαβάη, το Μέριλαντ, το Οχάιο, την Οτάβα (Καναδάς) και το Τέξας νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αν και διήρκεσε μόνο λίγες ημέρες. Ωστόσο, μία από τις τοποθεσίες λιανικής της στο Μαϊάμι παραμένει κλειστή. Η εταιρεία δήλωσε  : “Παρακολουθούμε τακτικά τις συνθήκες και θα προσαρμόσουμε τα μέτρα υγείας μας για να υποστηρίξουμε την ευημερία των πελατών και των εργαζομένων. Παραμένουμε δεσμευμένοι σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για τις ομάδες μας που συνδυάζει τακτικές δοκιμές με καθημερινούς ελέγχους υγείας , κάλυψη εργαζομένων και πελατών, βαθύς καθαρισμός και αναρρωτική άδεια μετ’ αποδοχών».

Ίσως σε μια προσπάθεια να πείσει τους ανθρώπους να ψωνίσουν μέσω Διαδικτύου, η Apple προσφέρει στους πελάτες “δωρεάν παράδοση δύο ωρών με ταχυμεταφορές για επιλέξιμα προϊόντα σε απόθεμα”. Η προσφορά δεν ισχύει για “προσαρμοσμένο Mac, προϊόντα με χαραγμένα και… ορισμένους τύπους παραγγελιών, συμπεριλαμβανομένων παραγγελιών που πληρώνονται με χρηματοδότηση ή με τραπεζικό έμβασμα.” Ωστόσο, εφόσον το προϊόν είναι κατάλληλο και διαθέσιμο – είναι αργίες και οι εταιρείες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ελλείψεις εξαρτημάτων, επομένως η διαθεσιμότητα θα είναι πιθανότατα περιορισμένη – οι αγοραστές μπορούν να παραλάβουν τις παραγγελίες τους δωρεάν εάν παραγγείλουν πριν τις 12:00 στις 24 Δεκεμβρίου.

Η Apple είχε κάνει άλλα βήματα νωρίτερα αυτόν τον μήνα μετά την αύξηση των κρουσμάτων και την εμφάνιση της παραλλαγής Omicron. Επέλεξε να καθυστερήσει τα σχέδιά της για επιστροφή στο γραφείο, τα οποία επρόκειτο να ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο, και αποκατέστησε τις απαιτήσεις για μάσκα σε όλα τα καταστήματά της στις ΗΠΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *