Το γραφικό στοιχείο Καιρός επιστρέφει στη γραμμή εργασιών στα Windows 11

Το γραφικό στοιχείο Καιρός επιστρέφει στη γραμμή εργασιών στα Windows 11

Το γραφικό στοιχείο της γραμμής εργασιών Ειδήσεις και ενδιαφέροντα στα Windows 10 και το σύστημα γραφικών στοιχείων στα Windows 11 είναι σχετικά παρόμοια, αλλά διαφέρουν ως προς τον τρόπο πρόσβασης σε αυτά.

Στα Windows 10 υπάρχει ένα ζωντανό γραφικό στοιχείο στη γραμμή εργασιών που εμφανίζει στοιχεία όπως ο καιρός, οι δείκτες τιμών μετοχών και άλλες ειδήσεις, και επομένως είναι χρήσιμο ακόμα κι αν δεν ανοίξετε το πραγματικό γραφικό στοιχείο.

Στα Windows 11 η γραμμή εργασιών έχει ένα εικονίδιο γραφικού στοιχείου, αλλά είναι στατικό και ξεχασμένο και επομένως πολύ λιγότερο ελκυστικό για κλικ.

Η Microsoft πρέπει να έχει παρατηρήσει ότι η χρήση των νέων γραφικών στοιχείων των Windows 11 είναι πολύ μικρότερη από το γραφικό στοιχείο Ειδήσεις και ενδιαφέροντα των Windows 10, καθώς η εταιρεία ακολουθεί μια επιστροφή στη λειτουργικότητα των Windows 10.

Στο πιο πρόσφατο Windows 11 Insider Build 22518 γράφουν:

Δοκιμάζουμε εμφανίζοντας το σημείο εισόδου Widgets στην αριστερή πλευρά της γραμμής εργασιών σας με ζωντανό περιεχόμενο καιρού. Μπορείτε επίσης να ανοίξετε τον πίνακα Widgets απλώς τοποθετώντας τον δείκτη του ποντικιού πάνω από το σημείο εισόδου.

Αντί να είναι κεντραρισμένο, το γραφικό στοιχείο της γραμμής εργασιών θα βρίσκεται τώρα εκεί που ήταν το κουμπί Έναρξη των Windows, κάτι που είμαι βέβαιος ότι θα οδηγήσει σε πολλά ακούσια κλικ. Το widget θα ανοίξει τώρα και στο hover, κάτι που είναι άλλο ένα ενοχλητικό από την έκδοση των Windows 10 (αλλά η οποία φυσικά απενεργοποιείται εύκολα).

Παρά την πρόωρη αντίθεση, ορισμένοι χρήστες έχουν αρχίσει να λατρεύουν το γραφικό στοιχείο Ειδήσεις και Ενδιαφέροντα και σίγουρα έχει βοηθήσει το  MSN  της Microsoft να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους διανομείς ειδήσεων στον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *