Οι υπηρεσίες Shutterfly διακόπηκαν από επίθεση ransomware Conti

Οι υπηρεσίες Shutterfly διακόπηκαν από επίθεση ransomware Conti

Ο γίγαντας φωτογραφίας και εξατομικευμένων φωτογραφιών Shutterfly υπέστη επίθεση με ransomware Conti που φέρεται να κρυπτογραφούσε χιλιάδες συσκευές και έκλεψε εταιρικά δεδομένα.

Αν και πολλοί συνδέουν Shutterfly με την ιστοσελίδα τους, οι φωτογραφικές υπηρεσίες σχετίζονται με επιχειρήσεις και εκπαίδευσης των πελατών μέσα από διάφορες μάρκες, όπως η GrooveBook, BorrowLenses, Shutterfly.com,Snapfish και LifeTouch.

Ο κύριος ιστότοπος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφόρτωση φωτογραφιών,  για τη δημιουργία άλμπουμ φωτογραφιών, εξατομικευμένα χαρτικά, ευχετήριες κάρτες, ταχυδρομικές κάρτες και άλλα.

Ο Shutterfly υφίσταται επίθεση ransomware Conti

Την Παρασκευή, το Shutterfly υπέστη επίθεση ransomware πριν από περίπου δύο εβδομάδες από τη συμμορία Conti, η οποία ισχυρίζεται ότι έχει κρυπτογραφήσει περισσότερες από 4.000 συσκευές και 120 διακομιστές VMware ESXi.

Οι hackers λένε ότι η επίθεση  βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι η συμμορία ransomware απαιτεί εκατομμύρια δολάρια ως λύτρα.

Προτού οι συμμορίες ransomware κρυπτογραφήσουν συσκευές σε εταιρικά δίκτυα, συνήθως κρύβονται μέσα για μέρες, αν όχι εβδομάδες, κλέβοντας εταιρικά δεδομένα και έγγραφα. Αυτά τα έγγραφα χρησιμοποιούνται στη συνέχεια ως μόχλευση για να αναγκάσουν ένα θύμα να πληρώσει λύτρα υπό την απειλή ότι θα δημοσιοποιηθούν ή θα πωληθούν σε άλλους χάκερ.

Η Conti δημιούργησε μια ιδιωτική σελίδα διαρροής δεδομένων Shutterfly που περιέχει στιγμιότυπα οθόνης αρχείων που φέρεται να έχουν κλαπεί κατά την επίθεση ransomware, ως μέρος αυτής της τακτικής «διπλής εκβίασης». Οι εισβολείς απειλούν να δημοσιοποιήσουν αυτή τη σελίδα εάν δεν πληρωθούν λύτρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *