Η Xiaomi λανσάρει επίσημα το MIUI 13: Εδώ είναι μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά

Η Xiaomi λανσάρει επίσημα το MIUI 13: Εδώ είναι μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά

Σήμερα, η Xiaomi παρουσίασε επίσημα τη σειρά Xiaomi 12 smartphone. Με αυτήν την κυκλοφορία, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης το MIUI 13, την τελευταία έκδοση του Android skin της.

Όπως θα περίμενε κανείς, το MIUI 13 έρχεται με μια σειρά από νέες δυνατότητες και βελτιώσεις. Οι τρεις κύριες κατηγορίες ενημερώσεων είναι η απόδοση, η ασφάλεια και ο σχεδιασμός. Παρακάτω, θα μάθετε τι μπορείτε να περιμένετε σε καθεμία από αυτές τις κατηγορίες.

Επιπλέον, υπάρχει μια έκδοση γνωστή ως MIUI 13 Pad. Οι λειτουργίες πολλαπλών εργασιών είναι η κύρια διαφορά εδώ για την καλύτερη χρήση των μεγαλύτερων οθονών των tablet και των πτυσσόμενων.

Μπορείτε να περιμένετε να δείτε το MIUI 13 στα νέα Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro και Xiaomi 12X όταν βγουν στα καταστήματα. Από το πρώτο τρίμηνο του 2022, θα δείτε επίσης μια ενημέρωση για τη σειρά Mi 11. Η παραλλαγή Pad θα αρχίσει επίσης να κυκλοφορεί σε tablet Xiaomi περίπου την ίδια περίοδο.

MIUI 13: Απόδοση  

H Xiaomi δίνει μεγάλη έμφαση στο πόσο πιο σταθερό και γρήγορο είναι το MIUI 13 σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση 12.5. Στο παρακάτω γράφημα, μπορείτε να δείτε τους ισχυρισμούς της Xiaomi για σταθερότητα σε συσκευές ναυαρχίδας, μεσαίας κατηγορίας και προϋπολογισμού (με σειρά από αριστερά προς τα δεξιά). Η Xiaomi το μετράει με τον αριθμό των καρέ που πέφτουν σε δημοφιλείς εφαρμογές.

Xiaomi MIUI 13 Dropped Frame Enhancements

Σύμφωνα με την Xiaomi, οι ναυαρχίδες της είδαν 15% λιγότερα καρέ με πτώση με την τελευταία έκδοση του MIUI. Εν τω μεταξύ, οι μεσαίες πτήσεις σημείωσαν έως και 32% λιγότερες πτώσεις και τα οικονομικά μοντέλα σημείωσαν τεράστια αιχμή 52% λιγότερες πτώσεις. Προφανώς, αυτά τα δεδομένα πιθανότατα προέρχονται από τηλέφωνα σε συνθήκες αιχμής, επομένως τα αποτελέσματα του πραγματικού κόσμου ενδέχεται να διαφέρουν σημαντικά από αυτούς τους ισχυρισμούς.

Όσοι θέλουν να ανοίγουν πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι με τις βελτιώσεις του MIUI 13. Η Xiaomi ισχυρίζεται ότι είχε ενεργές 14 εφαρμογές στο Mi Mix 4 με MIUI 13. Συγκριτικά, το Huawei P50, το Vivo X60 Pro Plusκαι το Oppo Το Find X3 Pro θα μπορούσε να έχει μόνο 13, εννέα και πέντε εφαρμογές αντίστοιχα.

Xiaomi MIUI 13 Multi Tasking

Ως συνήθως, θα πρέπει να βάλουμε στα χέρια μας το MIUI 13 για να δοκιμάσουμε μόνοι μας αυτούς τους ισχυρισμούς. Ωστόσο, εάν αυτές οι πληροφορίες ισχύουν, οι οπαδοί της Xiaomi θα πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένοι με τις εξελίξεις εδώ.

Βελτιώσεις ασφαλείας

Η ασφάλεια γίνεται ολοένα και πιο σημαντική στη συνδεδεμένη εποχή μας. Η Xiaomi το κατανοεί αυτό και ενσωματώνει αρκετές τροποποιήσεις ασφαλείας στο MIUI 13.

Η εταιρεία έδωσε μεγάλη έμφαση στην επαλήθευση προσώπου, για παράδειγμα. Βελτιώνει την ακρίβεια της ανίχνευσης προσώπου. Για παράδειγμα, το λογισμικό του πλέον αποκλείει αυτόματα τον κορμό για να εστιάσει μόνο στο ίδιο το πρόσωπο. Αποκτά επίσης μια πιο στρογγυλεμένη ματιά στο πρόσωπό σας για να εμποδίσει τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν φωτογραφίες για να εξαπατήσουν το σύστημα.

MIUI 13 Face Verification

Η Xiaomi ανέδειξε επίσης δύο άλλα νέα χαρακτηριστικά του MIUI 13 με επίκεντρο την ασφάλεια, γνωστά ως “υδατογράφημα απορρήτου” και “προστασία από απάτη”. Ωστόσο, η εταιρεία δεν διευκρίνισε τι ακριβώς κάνουν αυτά τα χαρακτηριστικά. Θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι μπορεί να είναι αυτά.

MIUI 13: Σχεδιασμός  

Το MIUI 13 συνοδεύεται από μια σειρά σχεδιαστικών βελτιστοποιήσεων, ιδιαίτερα σε γραφικά στοιχεία. Στις παρακάτω εικόνες, μπορείτε να δείτε πολλά νέα widget: 

Xiaomi MIUI 13 Widgets 1
Xiaomi MIUI 13 Widgets 2

Η Xiaomi χρησιμοποιεί επίσης μια νέα γραμματοσειρά που ονομάζεται MiSans. Είναι μια απλή και κομψή γραμματοσειρά που η Xiaomi θα προσφέρει τελικά δωρεάν σε οποιονδήποτε να χρησιμοποιήσει σε οποιαδήποτε πλατφόρμα.

Υπάρχουν επίσης σχεδόν 50 νέες ταπετσαρίες διαθέσιμες στο MIUI 13, συμπεριλαμβανομένων μιας χούφτας ζωντανών ταπετσαριών που «ανθίζουν». Μείνετε συντονισμένοι, καθώς θα έχουμε ένα άρθρο για λήψη σύντομα.

Xiaomi MIUI 13 Pad

MIUI 13 Pad

Τέλος, υπάρχει μια λεπτή παραλλαγή στο νέο λογισμικό της Xiaomi, γνωστό ως MIUI 13 Pad. Αυτή η έκδοση απευθύνεται σε συσκευές με μεγαλύτερες οθόνες, συμπεριλαμβανομένων tablet και πτυσσόμενων. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *