Η Samsung ανακοινώνει επιτέλους την ημερομηνία κυκλοφορίας του τσιπ Exynos που τροφοδοτείται από AMD

Η Samsung ανακοινώνει επιτέλους την ημερομηνία κυκλοφορίας του τσιπ Exynos που τροφοδοτείται από AMD

Το 2019, η Samsung και η AMD ανακοίνωσαν μια συνεργασία. Αυτή η συμφωνία θα φέρει καινοτομίες γραφικών της AMD στη σειρά chipset Exynos της Samsung. Και οι δύο εταιρείες καυχήθηκαν τελικά ότι γραφικά υψηλής τεχνολογίας, όπως η ιχνηλάτηση ακτίνων, θα συνέβαιναν στα smartphone.

Ωστόσο, δεν έχουμε δει τίποτα από τη συνεργασία ακόμα. Αυτό θα αλλάξει στις 11 Ιανουαρίου 2022, που είναι η ημερομηνία που έχει οριστεί για την κυκλοφορία ενός νέου τσιπ Exynos — πιθανώς του Exynos 2200. Εάν αυτό συμβεί, αυτό θα είναι το τσιπ που θα βρίσκαμε στις παγκόσμιες παραλλαγές του Samsung Galaxy S22 σειρά.

Exynos 2200; Πολλές ερωτήσεις…

Λέμε ότι θα μπορούσε να είναι πιθανώς το Exynos 2200, αλλά η Samsung ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι το 2200 θα ήταν το πρώτο προϊόν που θα κυκλοφορήσει από τη συνεργασία της AMD. Ως εκ τούτου, αυτή η ανακοίνωση θα μπορούσε να είναι για ένα εξειδικευμένο τσιπ που δεν θα εμφανίζεται στη σειρά Galaxy S22. Θα μπορούσε επίσης να είναι μόνο επίδειξη, με προγραμματισμένη μεταγενέστερη κυκλοφορία, πιθανώς ακόμη και το 2023.

Ωστόσο, αν δεν πρόκειται για το Exynos 2200, αυτό θα ήταν πολύ περίεργο επειδή η σειρά Galaxy S22 θα χρειαστεί κάποιο είδος τσιπ Exynos μέσα της . Η Samsung δεν θα κυκλοφορούσε το S22 με το περσινό Exynos 2100, οπότε είναι λογικό να υποθέσουμε ότι η ανακοίνωση της 11ης Ιανουαρίου είναι για το 2200 και θα είναι το πρώτο τσιπ που θα συμπαράγεται με την AMD.

Υπάρχει επίσης η πιθανότητα αυτό να είναι το αναμενόμενο chipset Galaxy S22, αλλά δεν θα προσγειωθεί με το αναμενόμενο όνομα 2200. Εξάλλου, η Qualcomm άλλαξε τη στρατηγική ονοματοδοσίας για τις μάρκες της φέτος.

Μέχρι να δούμε την κυκλοφορία, ωστόσο, υπάρχουν πολλά ερωτήματα γύρω από αυτό το τσιπ. Ανεξάρτητα από αυτό, ό,τι και να ανακοινώσει η Samsung εκείνη την ημέρα θα μπορούσε να είναι ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός για τη σειρά Exynos.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *