Η παράνομη υπηρεσία ροής ταινιών Popcorn Time τερματίζει τη λειτουργία της

Η παράνομη υπηρεσία ροής ταινιών Popcorn Time τερματίζει τη λειτουργία της

To Popcorn Time, η εφαρμογή που κάποτε ήταν δημοφιλής για την παραγωγή πειρατικών ταινιών τόσο εύκολη όσο η παρακολούθηση του Netflix, έκλεισε. Οι αρχικοί προγραμματιστές του απέσυραν την υπηρεσία και εγκατέλειψαν το έργο λίγες μόνο ημέρες μετά την κυκλοφορία του το 2014. Όμως, δεδομένου ότι το έργο ήταν ανοιχτού κώδικα, άλλοι προγραμματιστές μπόρεσαν να συνεχίσουν από εκεί που το σταμάτησαν, και σκοτώθηκε και αναβίωσε μερικές ακόμη φορές από τότε. Μένει να δούμε αν το Popcorn Time έχει πλέον χαθεί οριστικά, αλλά φαίνεται ότι ο μεγαλύτερος συντελεστής στον πιο πρόσφατο χαμό του είναι το φθίνον ενδιαφέρον για την εφαρμογή.

Στον ιστότοπό του, οι προγραμματιστές δημοσίευσαν ένα γράφημα των αναζητήσεων “ποπ κορν time” τα τελευταία επτά χρόνια. Ενώ η εφαρμογή απολάμβανε έναν τόνο αναζητήσεων τους μήνες μετά την κυκλοφορία της το 2015, το γράφημα δείχνει μια απότομη πτώση στο ενδιαφέρον μέχρι το 2016. Η δημοτικότητά της συνέχισε να μειώνεται και ποτέ δεν ανέκαμψε πραγματικά μετά από αυτό, τουλάχιστον με βάση το Google Trends. 

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ομάδα πίσω από το Popcorn Time ανακοίνωσε το κλείσιμό της με ένα email. Αν και δεν είπαν εάν οι ενέργειες επιβολής του νόμου ήταν ένας παράγοντας πίσω από την απόφασή τους να κλείσουν την εφαρμογή αυτή τη φορά, το Popcorn Time είχε αντιμετωπιστεί με τον νόμο στο παρελθόν. Η αρχική έκδοση μπορεί να έκλεισε μετά την εμπλοκή των αρχών, ακόμη  και τα στούντιο του Χόλιγουντ και μήνυσαν μεμονωμένους χρήστες που φέρεται να κατέβασαν και μοιράστηκαν αντίγραφα ταινιών παράνομα. 

Οι προγραμματιστές που σχετίζονται με το Popcorn Time είχαν προηγουμένως μιλήσει για το πώς δεν ευθύνονται οι ίδιοι για την πειρατεία, επειδή η υπηρεσία στην πραγματικότητα δεν φιλοξενεί περιεχόμενο. Αντίθετα, βασιζόταν σε ένα σύστημα κοινής χρήσης peer-to-peer και παρείχε μόνο έναν τρόπο στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο που φιλοξενείται σε υπολογιστές άλλων ανθρώπων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *