Η Microsoft ανακοινώνει το επανασχεδιασμένο Σημειωματάριο για Windows 11 τώρα στο Κανάλι Beta

Η Microsoft ανακοινώνει το επανασχεδιασμένο Σημειωματάριο για Windows 11 τώρα στο Κανάλι Beta

Τον Οκτώβριο, μάθαμε ότι η Microsoft ήταν απασχολημένη με ένα επανασχεδιασμένο, ανανεωμένο Σημειωματάριο για Windows 11. Και πριν από έναν μήνα, η εταιρεία ανακοίνωσε δημόσια την άφιξή του, αν και εκείνη την εποχή μόνο έγινε διαθέσιμο στους χρήστες των κανάλι προγραμματιστών Windows 11 μόνο στο. Σήμερα η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει και στους Insiders στο κανάλι Beta, επομένως προς το παρόν δεν είναι ακόμα γενική έκδοση για σκοτεινή λειτουργία στα Windows 11.

Δεδομένου ότι η εφαρμογή έχει κυρίως επανασχεδιαστεί, η πιο αναμενόμενη και προφανής αλλαγή είναι η στρογγυλεμένη στυλ γωνίας που έχουμε πλέον εξοικειωθεί ως βασικό στοιχείο των Windows 11. Υπάρχει επίσης η προσθήκη του θέματος υλικού Mica.

Η εταιρεία λέει:

Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το Σημειωματάριο για τόσες πολλές καθημερινές ροές εργασίας σας, γι’ αυτό σχεδιάσαμε αυτήν τη μοντέρνα περιστροφή στην κλασική εφαρμογή για να νιώθετε φρέσκια, αλλά οικεία.

Έχει επίσης προστεθεί η σκοτεινή λειτουργία   και θα επιλεγεί αυτόματα με βάση το θέμα του συστήματος που χρησιμοποιείται. Ωστόσο, μπορεί επίσης να ρυθμιστεί χειροκίνητα από τις Ρυθμίσεις της εφαρμογής. 

Μια ανανεωμένη επιλογή Εύρεση και αντικατάσταση έχει επίσης προστεθεί για τη βελτίωση της ευκολίας εργασίας μέσα στο Σημειωματάριο.

Η Microsoft δεν ανακοίνωσε καμία αλλαγή από την κυκλοφορία της 7ης Δεκεμβρίου, επομένως το νέο Σημειωματάριο για Windows 11 εξακολουθεί να έχει μερικά γνωστά προβλήματα στα οποία εργάζεται. Τα γνωστά ζητήματα παρουσιάζονται παρακάτω σε σημεία με κουκκίδες:

  • Ζητήματα που επηρεάζουν τη χρήση των πλήκτρων πρόσβασης πληκτρολογίου για
    • εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών γλωσσών εισαγωγής
    • κατά τη χρήση ιαπωνικού IME
  • Υπό ορισμένες συνθήκες, μπορεί να παρατηρήσετε απροσδόκητη συμπεριφορά κατά τη χρήση του shift-click για επιλογή κειμένου ή κατά την κύλιση

Εκτός από αυτό , η Microsoft δηλώνει επίσης ότι βελτιστοποιεί την απόδοση του Σημειωματάριου για «πολύ μεγάλα αρχεία». Η εταιρεία προέτρεψε τους χρήστες να παρέχουν σχόλια για το Feedback Hub (στην ενότητα Εφαρμογές > Σημειωματάριο).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *