Μερικοί συντονιστές Facebook μπορεί να εργαστούν από το σπίτι μετά από τις διαμαρτυρίες

Μερικοί συντονιστές Facebook μπορεί να εργαστούν από το σπίτι μετά από τις διαμαρτυρίες

Το  τμήμα Meta in-house δεν θα επιστρέψει στο γραφείο για μήνες, αλλά κάποιοι συμβασιούχοι  της εταιρίας  μόλις τώρα έχουν  παρόμοια αναστολή.  Υπήρχε ένα αρχικό σχέδιο το οποίο θα ανάγκαζε περίπου 400 άτομα να εργάζονται σε κοντινή απόσταση, ενώ η εξαιρετικά μολυσματική παραλλαγή Omicron του COVID-19 είναι πιθανό να εξακολουθεί να είναι αχαλίνωτη.

Η ανακοίνωση οδήγησε σε δημόσιες και ιδιωτικές διαμαρτυρίες για την απόφαση, συμπεριλαμβανομένων «σχεδόν δώδεκα» απειλών για παραίτηση.  Οι συντονιστές είπαν ότι ήταν αδύνατο να διατηρηθούν οι απαιτήσεις κοινωνικής αποστασιοποίησης της Accenture λόγω των γεμάτα γραφεία, των κλειστών κλιμακοστασίων και της κακής επιβολής, και ότι η εταιρεία δεν παρείχε εξαιρέσεις για ανοσοκατεσταλμένους εργαζόμενους ή ευάλωτα μέλη της οικογένειας.

Ένας εκπρόσωπος της Accenture επιβεβαίωσε ότι οι συντονιστές που εργάζονται από το σπίτι “θα πρέπει να συνεχίσουν να το κάνουν” με βάση τα δεδομένα υγείας του COVID-19 και ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία εργάστηκε “συνεργατικά” για να φιλοξενήσει άτομα σύμφωνα με τη νομοθεσία. Η Meta, εν τω μεταξύ, είπε ότι θα «συνεχίσει να δίνει προτεραιότητα» στην υγεία και την ασφάλεια όλων των εργαζομένων. Οι ίδιοι οι υπάλληλοι της Meta μπορούν να αναβάλουν τις επιστροφές στο γραφείο έως τον Ιούνιο.

Αυτές οι ανησυχίες δεν είναι αυστηρά νέες. Οι συντονιστές κατηγόρησαν τη Meta (τότε το Facebook) το 2020 ότι έθετε σε κίνδυνο ζωές , ζητώντας από ορισμένους συντονιστές να εργαστούν από το γραφείο, ακόμη και όταν τα μέλη της οικογένειας ήταν πολύ ευάλωτα. Ο Meta αμφισβήτησε ορισμένους από τους ισχυρισμούς εκείνη την εποχή, αλλά όχι όλους. Αυτό έρχεται επίσης μετά από διακανονισμό 52 εκατομμυρίων δολαρίων με συντονιστές που δήλωσαν ότι ανέπτυξαν PTSD και άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας κατά την εξέταση επιβλαβούς υλικού. Ωστόσο, αυτό το τελευταίο περιστατικό υποδηλώνει ότι ο Meta εξακολουθεί να μην έχει κλονίσει τις ανησυχίες για την ευημερία των ομάδων συντονισμού του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *